Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua Internațională a Păcii, marcată la Școala „Avram Iancu”

În „Săptămâna Mobilității Europene”

Ziua Internațională a Păcii, marcată la Școala „Avram Iancu”

Ziua de vineri, 21 septembrie 2012, a fost decretată la nivel mondial ca Ziua Internațională a Păcii.

Pentru a marca acest eveniment, s-a organizat o acțiune de plantare de puieți, la nivel mondial, unde 5.000 de școli, din peste 120 de țări, au sădit la aceeași oră locală, la ora 12.00, copaci în curtea sau grădina școlii.
Elevii claselor V-VIII de la Eco Școala Gimnazială Avram Iancu” (coordonați de către doamna director prof. Gheorghina Bîrlădeanu, director adj. prof. Velimirovici Cosmin, prof. Șpan Claudia și Covaci Claudia) s-au alăturat și ei acestei acțiuni. Evenimentul a debutat cu un discurs introductiv ținut de consilierul educativ, dna prof. Goina Felicia, urmată de eleva Diana Ardelean, din clasa a VII-a C. În acest context, a fost subliniată importanța mediului înconjurător pentru sănătatea oamenilor. Înarmați cu lopeți, ajutați de personalul școlii care a pregătit deja gropile pentru cei 10 puieți, elevii au trecut la operațiunea de plantarea.
În timp ce elevii gimnaziști sădeau, colegii lor din ciclul primar au fost provocați la un concurs de desene pe asfalt, eveniment organizat de Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, în cadrul „Săptămânii Mobilității Europene”. Au concurat elevi din clasele a clasa a III-a A (prof. Lucia Zsak), a III-a C (prof. Steliana Cârciumaru) și a IV-a C (prof. Monica Toader). Înarmați cu cretă, fiecare clasă și-a delimitat propriul spațiu de lucru, după care a trecut la efectuarea unor desene prin care au evidențiat necesitatea utilizării mijloacelor de transport nepoluante. Toate cele trei clase au fost răsplătite cu dicționare școlare de către doamna inginer Loredana Þîrț, de la A.P.M. Bihor. (Dorina Toader)

Trimite email

miercuri, 21 august 2019