Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Cinci programe postuniversitare la Universitatea Agora

Începând cu anul universitar 2012-2013

Cinci programe postuniversitare la Universitatea Agora

Universitatea Agora din municipiul Oradea organizează începând cu anul universitar 2012-2013 programe postuniversitare de formare și dezvoltare profesională continuă, învățământ cu frecvență, aprobate de minister prin adresa nr. 57208/ 19. 09. 2012, după cum urmează:

1.Instituții de dreptul muncii, cu durata de 224 ore didactice
2.Instituții de drept privat, cu durata de 224 ore didactice
3.Științe penale și criminalistică, cu durata de 224 ore didactice
4.Managementul resurselor umane, cu durata de 210 ore didactice
5.Audit financiar contabil, cu durata de 224 ore didactice.
Obiectivele generale  ale programelor postuniversitare
- aprofundarea cunoștințelor din domeniul dreptului și domeniul economic
- însușirea modificărilor care au apărut în disciplinele care se regăsesc în planurile de învățământ
- dobândirea unor cunoștințe și deprinderi complementare, necesare celor care exercită ori se pregătesc să exercite o funcție cu atribuții în aria programului postuniversitar
- contribuire la formarea de experți în domeniul dreptului și domeniul economic.
În vederea realizării obiectivelor generale, demersul nostru își propune câteva obiective didactice specifice:
*Oferim cursanților unele materiale informative de actualitate direcționate spre aspecte teoretice, studii comparative și aplicații practice
*Îmbinarea aspectelor teoretice cu cele practice aplicative pentru a ușura cursanților înțelegerea multitudinilor de situații problematice care pot apărea datorită modificărilor ce survin într-un anumit domeniu de activitate
*Cunoașterea conținuturilor conceptelor esențiale aferente disciplinelor din planul de învățământ
*Dobândirea unor abilități de analiză și interpretare a manifestărilor și contextelor socio-economico-juridice
*Aprofundarea unor discipline care contribuie la pregătirea specialiștilor din domeniul dreptului și economic.
Obiective specifice de cercetare științifică:
- Solicitarea cursanților de a elabora proiecte de cercetare, rapoarte de cercetare, studii de caz pe baza experienței profesionale pe care aceștia o dețin și pentru îmbogățirea instrumentarului metodologic pe care îl folosesc și operează în diverse situații  profesionale
- Realizarea de studii și cercetări aplicative pe diferite teme specifice, cu accentuarea raportării conținuturilor teoretice la contextele realității contemporane. Astfel, se urmărește, atât prezentarea părții teoretice, a conceptelor dintr-o disciplină de specialitate, cât și problematica pe care o ridică aplicarea teoriei în situații practice.
Pe tot parcursul desfășurării cursurilor se va urmări prezentarea informațiilor teoretice și practice într-o manieră interactivă, modernă, folosindu-se tehnica de predare audio și video pentru a ușura accesul cursanților la informații, precum și pentru a facilita comunicarea și cunoașterea atât între cursanți, cât și între cursanți și profesori.
În concluzie, prin obiectivele formulate, structura tematică a planului de învățământ și conținutul propus pentru disciplinele incluse, aceste programe postuniversitare se disting ca o componentă specializată, legitimată în  realitatea socială contemporană și de mare importanță  în comunitatea academică a Universității Agora.
La aceste programe postuniversitare se poate înscrie orice absolvent care a finalizat cu diplomă cel puțin studiile universitare de licență.
Înscrierile au început în data de 25 septembrie 2012 și continuă până la ocuparea locurilor disponibile.
Pentru detalii despre programele postuniversitare puteți suna la secretariat: tel: +40 259 427 398
Persoane de contact la domeniul ECONOMIC - lect. univ. dr. Casian Butaci, e-mail: casian12@yahoo.com, iar la domeniul DREPT - lect. univ. drd. Delia-Ștefania Florian, e-mail: deliaflorian@gmail.com
http://univagora.ro/academic/postuniv/
prof. univ.dr. Elena-Ana Iancu - director al Departamentului de Științe Sociale

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021