Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 decembrie 2021

1.Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București, obligați să meargă fizic luni, la ora 14, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar. Asta deși Ministerul Educației permite ca întâlnirea să aibă loc on-line în plină pandemie

Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București sunt obligați să meargă fizic, luni, 13 decembrie 2021, la ora 14.00, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar, pentru a-și alege școala pe care vor să o conducă. Instituția ignoră astfel posibilitatea ca ședința să aibă loc on-line, posibilitate comunicată și întărită chiar de Ministerul Educației printr-o adresă trimisă inspectoratelor școlare tot vineri.
Ședința de alegere a școlii pentru candidații la concursul de directori are loc în timp ce elevii Liceului „Jean Monnet” sunt la cursuri, tot cu prezență fizică, iar procedura internă a unității de învățământ prevede că toate persoanele care nu sunt angajate ale unității sunt considerate persoane străine, legitimate la punctul de pază, trecute în registru, iar paznicul păstrează cartea de identitate a persoanelor pe toată perioada vizitei acestora...
Potrivit procedurii operaționale nr. 28625/10.12.2021 privind organizarea și desfășurarea ședinței cu prezență în care sunt exprimate opțiunile candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ emisă vineri de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, luni, 13 decembrie 2021, are loc ședința cu prezență fizică pentru exprimarea opțiunilor candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

Conferința internațională „Ariile protejate. Prezent și viitor”

Marți și miercuri, la Hotel Ramada

Conferința internațională „Ariile protejate. Prezent și viitor”

Marți și miercuri (25 - 26 septembrie 2012), la Hotel Ramada din Oradea, s-a desfășurat Conferința internațională „Ariile protejate. Prezent și viitor”, organizată în cadrul proiectului „Amenajarea infrastructurii de mediu în ariile protejate din Bihor și Hajdu Bihar (Infrastructure setting of the environment in the protected areas in Bihor and Hajdu Bihar)”.

„Consiliul Județean Bihor, în parteneriat cu Autoguvernarea Hajdu-Bihar și primăriile Oșorhei, Sălacea, Șimian și Lugașu de Jos, a demarat în luna iulie 2011, proiectul „Amenajarea infrastructurii de mediu în ariile protejate din Bihor și Hajdu Bihar (Infrastructure setting of the environment in the protected areas in Bihor and Hajdu Bihar)”, cod proiect HURO 0802/087_AF, destinat amenajarii infrastructurii de mediu în ariile protejate din cele două județe vecine. Proiectul a fost aprobat spre finanțare în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – Romania 2007-2013, Axa prioritară 1. Îmbunătățirea condițiilor cheie pentru dezvoltarea durabilă comună a zonei de cooperare, Domeniul major de intervenție 1.3. Protecția mediului, Operațiunea 1.3.1. Protejarea naturii și a valorilor naturale – proiecte de infrastructură. În urma schimbărilor legislative din Ungaria, începând cu ianuarie 2012, noul partener maghiar este Hajdu-Bihar Megyei Intezmenyfenntarto Kozpont (Institution Maintenance Centre of Hajdu-Bihar).
Partenerii asociați ai proiectului sunt: Direcția Silvică Oradea, Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, Universitatea din Oradea și Administrația Parcului Național Hortobagyi.
Valoarea totală a proiectului este de 452474,22 euro, din care partea de co-finanțare suportată de CJ Bihor este de 3539,27 euro, valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională și co-finanțarea națională de la bugetul de stat este de 441865,79 euro, iar contribuția proprie a tuturor partenerilor este de 10.608,43 euro, după cum aveam să aflăm de la dl consilier Dan Poinar.
Proiectul vizează realizarea unei rețele de arii naturale protejate prin construirea a șase centre de informare și vizitare a ariilor naturale protejate: Poiana cu narcise de la Oșorhei, Lacul Cicoș, Pășunea cu Corynephorus de la Șimian, Defileul Crișului Repede, Complexul hidrografic Valea Rece de la Sălacea și Complexul paleontologic Gruiul Pietrii de la Lugașu de Jos. Cele șase arii protejate vor fi cartate, perimetrate și bornate, urmând a fi amenajate și traseele de acces și vizitare a acestora. În vecinătatea ariilor protejate vor fi amenajate locuri de parcare și campare.
Colaborarea cu partenerul maghiar va consta în transfer de know-how, consiliere și îndrumare, precum și în acțiuni de promovare comună a ariilor protejate de pe partea română și a altor cinci arii protejate de pe partea maghiară (Bihari-legelõ TT, Jónásrész , Kék-Kálló-völgy, Mogyorós-erdõ, Teleki-legelõ).
Durata de implementare a proiectului este de 18 de luni (iulie 2011 – decembrie 2012)”. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Conferința internațională „Ariile protejate. Prezent și viitor”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marți, 25 ianuarie 2022