Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Conferința internațională „Ariile protejate. Prezent și viitor”

Marți și miercuri, la Hotel Ramada

Conferința internațională „Ariile protejate. Prezent și viitor”

Marți și miercuri (25 - 26 septembrie 2012), la Hotel Ramada din Oradea, s-a desfășurat Conferința internațională „Ariile protejate. Prezent și viitor”, organizată în cadrul proiectului „Amenajarea infrastructurii de mediu în ariile protejate din Bihor și Hajdu Bihar (Infrastructure setting of the environment in the protected areas in Bihor and Hajdu Bihar)”.

„Consiliul Județean Bihor, în parteneriat cu Autoguvernarea Hajdu-Bihar și primăriile Oșorhei, Sălacea, Șimian și Lugașu de Jos, a demarat în luna iulie 2011, proiectul „Amenajarea infrastructurii de mediu în ariile protejate din Bihor și Hajdu Bihar (Infrastructure setting of the environment in the protected areas in Bihor and Hajdu Bihar)”, cod proiect HURO 0802/087_AF, destinat amenajarii infrastructurii de mediu în ariile protejate din cele două județe vecine. Proiectul a fost aprobat spre finanțare în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – Romania 2007-2013, Axa prioritară 1. Îmbunătățirea condițiilor cheie pentru dezvoltarea durabilă comună a zonei de cooperare, Domeniul major de intervenție 1.3. Protecția mediului, Operațiunea 1.3.1. Protejarea naturii și a valorilor naturale – proiecte de infrastructură. În urma schimbărilor legislative din Ungaria, începând cu ianuarie 2012, noul partener maghiar este Hajdu-Bihar Megyei Intezmenyfenntarto Kozpont (Institution Maintenance Centre of Hajdu-Bihar).
Partenerii asociați ai proiectului sunt: Direcția Silvică Oradea, Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, Universitatea din Oradea și Administrația Parcului Național Hortobagyi.
Valoarea totală a proiectului este de 452474,22 euro, din care partea de co-finanțare suportată de CJ Bihor este de 3539,27 euro, valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională și co-finanțarea națională de la bugetul de stat este de 441865,79 euro, iar contribuția proprie a tuturor partenerilor este de 10.608,43 euro, după cum aveam să aflăm de la dl consilier Dan Poinar.
Proiectul vizează realizarea unei rețele de arii naturale protejate prin construirea a șase centre de informare și vizitare a ariilor naturale protejate: Poiana cu narcise de la Oșorhei, Lacul Cicoș, Pășunea cu Corynephorus de la Șimian, Defileul Crișului Repede, Complexul hidrografic Valea Rece de la Sălacea și Complexul paleontologic Gruiul Pietrii de la Lugașu de Jos. Cele șase arii protejate vor fi cartate, perimetrate și bornate, urmând a fi amenajate și traseele de acces și vizitare a acestora. În vecinătatea ariilor protejate vor fi amenajate locuri de parcare și campare.
Colaborarea cu partenerul maghiar va consta în transfer de know-how, consiliere și îndrumare, precum și în acțiuni de promovare comună a ariilor protejate de pe partea română și a altor cinci arii protejate de pe partea maghiară (Bihari-legelõ TT, Jónásrész , Kék-Kálló-völgy, Mogyorós-erdõ, Teleki-legelõ).
Durata de implementare a proiectului este de 18 de luni (iulie 2011 – decembrie 2012)”. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Conferința internațională „Ariile protejate. Prezent și viitor”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 28 ianuarie 2021