Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Universitatea Agora este mai apreciată în SUA decât în România...”

Vineri, deschiderea anului universitar la AGORA

„Universitatea Agora este mai apreciată în SUA decât în România...”

„Universitatea Agora este mai apreciată în SUA decât în România și mai cunoscută în centrele universitare mari decât la Oradea”.

Aprecierea aparține rectorului Universității „AGORA”, dl prof. univ. dr. Ioan Dzițac, și a fost făcută vineri (28 septembrie 2012), la festivitatea de deschidere a noului an universitar, eveniment găzduit de sala Filarmonicii de Stat din Oradea.
Din start, am asistat la o manifestare atipică, nonconformistă, care a spart tiparele cu care eram obișnuiți: cu un prezidiu pe scenă în fața publicului. Ei bine, vineri, și cei mari și cei mici au stat în sală, iar rectorul pe scenă, de unde lansa provocări, înmâna diplome și invita premianții la microfon.
Vestea că Universitatea Agora este acreditată a fost primită cu aplauze și mult entuziasm, după care domnul rector, în spiritul bunelor practici, s-a prezentat în fața asistenței. Domnia sa deține licența în matematică și doctoratul în informatică la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, și are o experiență didactică de 35 de ani...
Trecând în revistă istoria devenirii Universității Agora – „o istorie scurtă, dar densă” (fondată în 2000), dl rector Ioan Dzițac a înmânat diplome de onoare rectorului fondator, prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu, și decanului fondator, dna prof. univ. dr. Adriana Manolescu, președintele Senatului Universității.
„Dorim să oferim adrese de e-mail pe viață”
Invitat la microfon, rectorul fondator a dat vestea stingerii din viață a prof. univ. dr. ing. Teodor Maghiar, ctitorul Universității din Oradea, propunând un moment de reculegere.
Felicitând studenții și întreg corpul profesoral pentru performanța acreditării universității, dl rector fondator, prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu, a înmânat „certificate de proprietate” – adrese de e-mail pe viață – celor mai buni studenți care s-au remarcat de-a lungul întregului parcurs educațional (de 3 - 4 ani) și care au avut rezultate excepționale la examenul de licență: Ioana Roxana Herdelău și Alexandru Rareș Brânduș, Raul Bogdan Vesa și Maria Nicoleta Roșca.
În continuare, dl rector fondator l-a invitat la microfon pe dl Cristian Bitea, subprefectul județului Bihor, care a felicitat studenții și colectivul de cadre universitare pentru obținerea acreditării, îndemnându-i pe studenți să ia drept modele profesorii universității.
„Sper, ca împreună, să găsim cele mai potrivite căi să dezvoltăm Universitatea Agora”  
La rândul său, doamna decan fondator, prof. univ. dr. Adriana Manolescu, a felicitat colectivul universității pentru performanțele obținute și a înmânat câteva premii „Preocupați să dezvoltăm și să creștem valori, am gândit, la propunerea rectorului, să acordăm niște premii: Cercetătorul anului 2012 (unui număr de trei tineri lectori universitari care și-au susținut doctoratul în 2012) lui Casian Butaci (doctor în finanțe), dnei Viorina Judeu (doctor în economie) și dnei Alina Angela Manolescu (doctor în drept)”.
La propunerea rectorului și cu aprobarea senatului au fost acordate premii „Acces la succes” pentru promovarea imaginii Universității Agora dlui conf. univ. dr. Vasile Creț, dnei lect. univ. dr. Gheorghina Bîrlădeanu („o diplomă de excelență pentru meritul de a fi fost de trei ori pe locul I: prima asistentă înscrisă, prima medie generală cea mai mare și primul doctor dintre absolvenți”) – „un produs Agora”, precum și reprezentanților presei locale; au fost acordate apoi diplome de excelență dlui Dan Raț, antrenorul secției de șah din cadrul Clubului Sportiv Universitar Agora și Clubului de Karate Tradițional Universitatea Agora UAMT (doamnei Melania Mândru), conducătoarei grupului artistic universitar „Agora Artistic Grup”, dnei Cristina Cociuba.
Bursierii Agora
„Suntem o universitate particulară în care studenții pot să învețe gratuit, dacă merită.
De aceea, în colaborare cu mediul de afaceri, începând din acest an, acordăm burse studenților merituoși. Acest fenomen durează de vreo 11 ani. Cred că doar în primul an nu am acordat burse Agora. Foarte mulți studenți au terminat trei sau patru ani de zile învățând fără să plătească...” a precizat doamna prof. univ. dr. Adriana Manolescu.  
În continuare, au fost acordate 13 burse Agora (acordate de Fundația Agora) unui număr de nouă studenți „boboci” (din anul I, de la Drept) și patru de la specializările Poliție locală, respectiv Management, contabilitate și informatică de gestiune, la care s-au adăugat 32 de burse sociale. Din această toamnă, pe lângă bursele Agora, vor fi acordate burse din partea mediului de afaceri: din partea SC Fatcom SRL (cinci burse), S.C. Coniz Romarg din Pitești (o bursă), Construct Bihor (două burse), Spitalul Pelican și Banca Comercială Română (câte o bursă), precum și Camera de Comerț și Industrie (două burse).
„Există posibilitatea ca studenții care au astfel de sponsori să ajungă să lucreze în unitățile care i-au susținut pe timpul facultății, a dăugat doamna Adriana Manolescu. Mai mult decât atât, cei mai buni dintre studenții Agora sunt premiați cu burse de merit”. Astfel am cunoscut bursierii Agora.
Cele trei domeniile acreditate: Drept, Management și Contabilitate
În continuare, dl rector Ioan Dzițac a acordat diplome de onoare doamnei  decan conf. univ. dr. Gabriela Bologa și doamnei director de departament prof. univ dr. Elena Ana Iancu.
Cele cinci programe postuniversitare
Tot la capitolul noutăți, dl rector avea să facă cunoscute cele cinci programe postuniversitare aprobate de minister prin adresa nr. 57208/ 19. 09. 2012 (programe pentru absolvenți de facultate cu diplomă de licență), trei la Drept (Instituții de dreptul muncii, Instituții de drept privat și Științe penale și criminalistică) și câte unul la Management (Managementul resurselor umane) și Contabilitate (Audit financiar contabil). La finalul festivității, dl rector Ioan Dzițac a invitat pe scenă artiștii Agora, încheindu-și misiunea de moderator cu urarea: „Dumnezeu să ocrotească Agora!”
Moment artistic ... a la „San Remo”
Momentul artistic realizat de cele șase interprete de muzică ușoară, foste eleve ale distinsei doamne profesor Monica Molnar, de la Școala de Arte „Francisc Hubic”, acum studente Agora (Carmen Stoica, Alexandra Broinaș, Cristina Romocea Cociuba, Dorina Popovici, Natalia Selegean și Andrada Breb), a fost unul special, încât ai fi fost tentat să spui că te afli nu în sala Filarmonicii de Stat din Oradea, ci la Festivalul de la San Remo. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Universitatea Agora este mai apreciată în SUA decât în România...” 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 28 februarie 2020

Poza zilei

Rebeca-Bianca

Despre frică și curaj
Astăzi, la Poza zilei o avem pe Rebeca-Bianca, studenta polițistă de la Universitatea Agora.
Rebeca e de părere că ,,A învinge fără primejdie înseamnă a triumfa fără glorie", vorba lui Pierre Corneille.