Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

„Universitatea Agora este mai apreciată în SUA decât în România...”

Vineri, deschiderea anului universitar la AGORA

„Universitatea Agora este mai apreciată în SUA decât în România...”

„Universitatea Agora este mai apreciată în SUA decât în România și mai cunoscută în centrele universitare mari decât la Oradea”.

Aprecierea aparține rectorului Universității „AGORA”, dl prof. univ. dr. Ioan Dzițac, și a fost făcută vineri (28 septembrie 2012), la festivitatea de deschidere a noului an universitar, eveniment găzduit de sala Filarmonicii de Stat din Oradea.
Din start, am asistat la o manifestare atipică, nonconformistă, care a spart tiparele cu care eram obișnuiți: cu un prezidiu pe scenă în fața publicului. Ei bine, vineri, și cei mari și cei mici au stat în sală, iar rectorul pe scenă, de unde lansa provocări, înmâna diplome și invita premianții la microfon.
Vestea că Universitatea Agora este acreditată a fost primită cu aplauze și mult entuziasm, după care domnul rector, în spiritul bunelor practici, s-a prezentat în fața asistenței. Domnia sa deține licența în matematică și doctoratul în informatică la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, și are o experiență didactică de 35 de ani...
Trecând în revistă istoria devenirii Universității Agora – „o istorie scurtă, dar densă” (fondată în 2000), dl rector Ioan Dzițac a înmânat diplome de onoare rectorului fondator, prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu, și decanului fondator, dna prof. univ. dr. Adriana Manolescu, președintele Senatului Universității.
„Dorim să oferim adrese de e-mail pe viață”
Invitat la microfon, rectorul fondator a dat vestea stingerii din viață a prof. univ. dr. ing. Teodor Maghiar, ctitorul Universității din Oradea, propunând un moment de reculegere.
Felicitând studenții și întreg corpul profesoral pentru performanța acreditării universității, dl rector fondator, prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu, a înmânat „certificate de proprietate” – adrese de e-mail pe viață – celor mai buni studenți care s-au remarcat de-a lungul întregului parcurs educațional (de 3 - 4 ani) și care au avut rezultate excepționale la examenul de licență: Ioana Roxana Herdelău și Alexandru Rareș Brânduș, Raul Bogdan Vesa și Maria Nicoleta Roșca.
În continuare, dl rector fondator l-a invitat la microfon pe dl Cristian Bitea, subprefectul județului Bihor, care a felicitat studenții și colectivul de cadre universitare pentru obținerea acreditării, îndemnându-i pe studenți să ia drept modele profesorii universității.
„Sper, ca împreună, să găsim cele mai potrivite căi să dezvoltăm Universitatea Agora”  
La rândul său, doamna decan fondator, prof. univ. dr. Adriana Manolescu, a felicitat colectivul universității pentru performanțele obținute și a înmânat câteva premii „Preocupați să dezvoltăm și să creștem valori, am gândit, la propunerea rectorului, să acordăm niște premii: Cercetătorul anului 2012 (unui număr de trei tineri lectori universitari care și-au susținut doctoratul în 2012) lui Casian Butaci (doctor în finanțe), dnei Viorina Judeu (doctor în economie) și dnei Alina Angela Manolescu (doctor în drept)”.
La propunerea rectorului și cu aprobarea senatului au fost acordate premii „Acces la succes” pentru promovarea imaginii Universității Agora dlui conf. univ. dr. Vasile Creț, dnei lect. univ. dr. Gheorghina Bîrlădeanu („o diplomă de excelență pentru meritul de a fi fost de trei ori pe locul I: prima asistentă înscrisă, prima medie generală cea mai mare și primul doctor dintre absolvenți”) – „un produs Agora”, precum și reprezentanților presei locale; au fost acordate apoi diplome de excelență dlui Dan Raț, antrenorul secției de șah din cadrul Clubului Sportiv Universitar Agora și Clubului de Karate Tradițional Universitatea Agora UAMT (doamnei Melania Mândru), conducătoarei grupului artistic universitar „Agora Artistic Grup”, dnei Cristina Cociuba.
Bursierii Agora
„Suntem o universitate particulară în care studenții pot să învețe gratuit, dacă merită.
De aceea, în colaborare cu mediul de afaceri, începând din acest an, acordăm burse studenților merituoși. Acest fenomen durează de vreo 11 ani. Cred că doar în primul an nu am acordat burse Agora. Foarte mulți studenți au terminat trei sau patru ani de zile învățând fără să plătească...” a precizat doamna prof. univ. dr. Adriana Manolescu.  
În continuare, au fost acordate 13 burse Agora (acordate de Fundația Agora) unui număr de nouă studenți „boboci” (din anul I, de la Drept) și patru de la specializările Poliție locală, respectiv Management, contabilitate și informatică de gestiune, la care s-au adăugat 32 de burse sociale. Din această toamnă, pe lângă bursele Agora, vor fi acordate burse din partea mediului de afaceri: din partea SC Fatcom SRL (cinci burse), S.C. Coniz Romarg din Pitești (o bursă), Construct Bihor (două burse), Spitalul Pelican și Banca Comercială Română (câte o bursă), precum și Camera de Comerț și Industrie (două burse).
„Există posibilitatea ca studenții care au astfel de sponsori să ajungă să lucreze în unitățile care i-au susținut pe timpul facultății, a dăugat doamna Adriana Manolescu. Mai mult decât atât, cei mai buni dintre studenții Agora sunt premiați cu burse de merit”. Astfel am cunoscut bursierii Agora.
Cele trei domeniile acreditate: Drept, Management și Contabilitate
În continuare, dl rector Ioan Dzițac a acordat diplome de onoare doamnei  decan conf. univ. dr. Gabriela Bologa și doamnei director de departament prof. univ dr. Elena Ana Iancu.
Cele cinci programe postuniversitare
Tot la capitolul noutăți, dl rector avea să facă cunoscute cele cinci programe postuniversitare aprobate de minister prin adresa nr. 57208/ 19. 09. 2012 (programe pentru absolvenți de facultate cu diplomă de licență), trei la Drept (Instituții de dreptul muncii, Instituții de drept privat și Științe penale și criminalistică) și câte unul la Management (Managementul resurselor umane) și Contabilitate (Audit financiar contabil). La finalul festivității, dl rector Ioan Dzițac a invitat pe scenă artiștii Agora, încheindu-și misiunea de moderator cu urarea: „Dumnezeu să ocrotească Agora!”
Moment artistic ... a la „San Remo”
Momentul artistic realizat de cele șase interprete de muzică ușoară, foste eleve ale distinsei doamne profesor Monica Molnar, de la Școala de Arte „Francisc Hubic”, acum studente Agora (Carmen Stoica, Alexandra Broinaș, Cristina Romocea Cociuba, Dorina Popovici, Natalia Selegean și Andrada Breb), a fost unul special, încât ai fi fost tentat să spui că te afli nu în sala Filarmonicii de Stat din Oradea, ci la Festivalul de la San Remo. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Universitatea Agora este mai apreciată în SUA decât în România...” 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021