Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Un mic spectacol oferit celor de vârsta a treia

La 1 octombrie - Ziua Mondială a Vârstnicilor,

Un mic spectacol oferit celor de vârsta a treia

La Școala Gimnazială Nucet acțiunile caritabile nu constituie o noutate sau un fenomen izolat.

În fiecare an, elevii și profesorii școlii noastre au fost receptivi la apelurile diverselor organizații umanitare, ale părinților, elevilor defavorizați sau, pur și simplu, ale unor persoane din localitate care ne-au solicitat ajutorul. De această dată am răspuns la solicitarea unui partener al nostru, Asociația pentru Asistență Socială „episcop Nicolae Popoviciu” Băița-Sat - asociație care, în cadrul Centrului Rezidențial pentru Persoane Vârstnice Băița, oferă servicii de asistență socială persoanelor vârstnice care nu au familie sau ale căror rude nu le pot asigura cele necesare vieții de zi cu zi.
Încurajați de inițiativa „1 octombrie - Ziua Mondială a Vârstnicilor”, am plecat de la premisa că vom putea organiza un eveniment util, dar și plăcut, încurajând și îndrumând elevii pentru organizarea unui mic spectacol oferit celor de vârsta a treia. Astfel, marți, 2 octombrie 2012, ne-am adus și noi contribuția la festivitatea organizată de Asociația pentru Asistență Socială „episcop Nicolae Popoviciu” Băița-Sat cu ocazia acestei zile deosebite. Din programul artistic oferit de elevii școlii noastre n-au lipsit cântecele, poeziile, scenetele, dansul popular și cel modern, glumele și buna dispoziție.
Le mulțumim elevilor noștri pentru implicarea lor directă în acest proiect, cât și profesorilor și învățătorilor îndrumători care și-au dedicat o parte din timpul lor liber pregătirii acestui mini spectacol. Le mulțumim, de asemenea, partenerilor noștri, în special domnului preot Nicolae Bura, pentru invitație. Sperăm că am reușit să aducem în sufletele acestor oameni (care dintr-un motiv sau altul, au ajuns să-și petreacă aici, la Băița, ultima parte a vieții) o rază de lumină, un strop de speranță și puțină bucurie.
Pentru toți acești bătrâni cu suflet atât de tânăr, un gând bun și mult-mult respect din partea noastră! Cu siguranță, ne vom revedea de Crăciun, când vom colinda împreună, când vom petrece alte clipe frumoase la centrul din Băița. Până atunci, să nu uităm să fim mai buni și să ne gândim câte puțin și la cei pentru care viața nu a fost și nu este la fel de simplă precum pare uneori. (inst. Rodica Bota-Ioana)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Un mic spectacol oferit celor de vârsta a treia.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019