Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

YouthBank Oradea caută liceeni!

Înscrieți-vă până în 21 octombrie

YouthBank Oradea caută liceeni!

Unul dintre cele mai bune programe de educație non-formală din țară a ajuns și în Oradea.
YouthBank caută liceeni dornici să se implice în comunitate, oferindu-le cadrul optim pentru dezvoltare personală și profesională.

Liceenii orădeni pot să aplice pentru a deveni membri YouthBank până la data de 21 octombrie 2012.
Coordonat local de către Fundația Comunitară Oradea, YouthBank este administrat de către o echipă de liceeni și urmărește constituirea, promovarea și administrarea unui fond special destinat proiectelor implementate de către liceeni în scopul dezvoltării comunității locale. Astfel, tinerii au acces la un cadru pentru dezvoltare personală, dobândind abilități de leadership, comunicare și management financiar.
 Programul YouthBank pornește de la premisa că tinerii sunt o resursă pentru comunitățile locale și încurajează inițiativa civică, responsabilitatea și asumarea de către tineri a rolului de lideri. Aceștia se implică în mod practic în acțiuni și decizii locale, prin crearea și utilizarea unui fond care susține inițiativele tinerilor.
Asociația pentru Relații Comunitare a inițiat în România în anul 2006 programul YouthBank și coordonează o rețea națională de parteneri dedicați dezvoltării locale a programului, pornind de la un set comun de principii și standarde.
În prezent, programul se derulează în: Alba Iulia, Baraolt, București, Cluj-Napoca, Iași, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Timișoara și Târgu Mureș.
 Programul care a câștigat titlul de „Cel mai bun proiect educațional al anului 2010” la Gala Premiilor în Educație și „Premiul pentru Cel mai bun proiect de voluntariat în domeniul tineret” la Gala Voluntariatului în anul 2011, are urmatoarele rezultate în primii 3 ani de implementare la nivel național: 210 tineri implicați în echipele YB locale, 180.000 lei mobilizați de către echipele YB, peste 382.000 lei acordați sub formă de finanțări pentru a susține 168 de inițiative ale liceenilor, peste 75.000 beneficiari direcți și indirecți ai proiectelor finanțate.
 Liceenii dornici să se alăture programului YouthBank sunt invitați să completeze formularul de înscriere pe site-ul www.youthbank.ro până la data de 21 octombrie 2012.
Membru al echipei YouthBank Iași încă din primul an, Bogdan Borș spune despre experiența YouthBank: „De ce YouthBank? Nu am putut rezista să nu mă implic în acest program, având în vedere că avantajele aduse dezvoltării mele personale sunt infinite, considerând că valorile promovate de acesta se numără și printre valorile pe care eu le consider importante, și luând în calcul faptul că beneficiile aduse comunității pot avea, de asemenea, un impact puternic. În plus, dacă vrem o schimbare, aceasta trebuie să pornească de la cineva. Și de ce această schimbare să nu pornească de la noi elevii, având în vedere că avem idei, suntem plini de energie și inițiativă, și în același timp suntem motivați de o dorință puternică pentru mai bine”.
 Programul YouthBank Oradea este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanțat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.
Mai multe despre programul YouthBank și despre procesul de selecție de membri, găsiți pe site-ul www.youthbank.ro (Daciana Deac)

Trimite email

luni, 16 decembrie 2019

Poza zilei

Radio ZU transmite LIVE din Piața Unirii

Timp de 7 zile și 7 nopți, între 15-21 decembrie, Radio ZU se mută la Oradea
Radio ZU transmite LIVE din Piața Unirii, iar Oradea devine O.F.B. (orașul faptelor bune)!
,,Fii pe fază pentru că venim și cu muzică bună! Vrei să te apuci de pe acum de făcut fapte bune? Atunci aruncă o privire aici:" radiozu.ro/orasulfaptelorbune
Daniel Buzdugan, Mihai Morar, Răzvan Popescu, Flick „Domnul Rimă", Raluca Benavides, Emma Ștefan, Tea Teodorescu și Adi Mihăilă „The Hitman", bine-ați venit la Oradea, și să vă simțiți ca acasă!
Suntem cu ochii pe voi!
Ovidiu Dan