Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Elevii și-au ales reprezentanții în CȘE

Consiliile școlare ale elevilor

Elevii și-au ales reprezentanții în CȘE

Elevii din întreaga țară și-au ales în perioada 15-19 octombrie 2012 reprezentanții.

Cu ocazia alegerilor organizate pentru funcțiile din consiliile școlare ale elevilor (CȘE), aceștia au avut ocazia să aleagă, prin vot democratic, colegii care îi vor reprezenta timp de un an.
Pentru a se asigura un proces electoral transparent, obiectiv și nonpartizan, toți elevii dornici de implicare au avut ocazia să își depună candidatura pe platforma online, www.wedu.ro. Au fost depuse peste 3.500 de candidaturi la nivel național, județele fruntașe fiind Bacău, Botoșani, Dâmbovița și Olt.
​ Elevii aleși au rolul de a-și reprezenta colegii în forurile decizionale ale școlilor, de a le apăra acestora drepturile de care beneficiază prin calitatea de elev și nu în ultimul rând de a se implica în problemele ce țin de viața școlară. De asemenea, consiliile elevilor organizează acțiuni și activități pliate pe nevoile și interesele elevilor pe care îi reprezintă, cu scopul de a-i atrage mai aproape de structură.
​În perioada 22-28 octombrie, reprezentanții aleși ai CȘE își pot depune candidaturile pentru funcțiile din cadrul consiliilor județene ale elevilor (CJE), alegerile având loc în perioada 29 octombrie - 2 noiembrie.
Procesul electoral din consiliile județene ale elevilor va fi urmat de cel la nivel regional, alegerile la nivel național urmând să încheie perioada electorală din acest an.
Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a fost în permanență alături de elevi prin
intermediul inspectoratelor școlare județene (IȘJ), lucru care a ajutat la buna desfășurare a procesului electoral din acest an.
​Calendarul complet al alegerilor din Consiliul Național al Elevilor, dar și alte informații legate de modul de desfășurare a acestora, pot fi găsite pe site-ul oficial al structurii, www.consiliulelevilor.org. (Georgiana Epure)

Trimite email

vineri, 18 octombrie 2019