Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Primul concurs al cailor de tracțiune și frumusețe

Sâmbătă, la Festivalul verzei de la Toboliu

Primul concurs al cailor de tracțiune și frumusețe

Sâmbătă (20 octombrie 2012), la Toboliu, s-a desfășurat sărbătoarea tradițională, intitulată „Festivalul verzei”, aflată la cea de-a VI-a ediție.

La actuala ediție, consemnăm debutul primului concurs al cailor de tracțiune și frumusețe, concurs care a atras mulți concurenți, dar și foarte mulți spectatori curioși.
Să mai spunem că la ediția de sâmbătă, dl primar Pavel Maier și dl viceprimar Gheorghe Șinca au fost onorați de prezența la manifestări a unor distinși invitați: dl Cornel Popa – președintele Consiliului Județean Bihor, dl deputat Sorin Ioan Roman, domnii Valeriu Boeriu, Ioan Sala, Ioan Chivari și Gavrilă Ghilea, primarii: Ioan Pașca (Girișu de Criș), Mircea Crainic (Nojorid) și Ioan Mărcuș (Sântandrei)...
„Iată că azi suntem cu toții prezenți și părtași la sărbătoarea muncii lor, a respectului față de ceea ce le aduce bucurie în casele și sufletele locuitorilor acestei comune, prin existența acestei îndeletniciri, cultivarea verzei, care dăinuie tot de sute de ani spre binele și fericirea cetățenilor”.
Acesta a fost mesajul dlui primar Pavel Maier (mesaj imprimat pe invitațiile la festival).
Concursul de tracțiune și frumusețe – un succes
„Chiar dacă concursul cailor de tracțiune și frumusețe s-a desfășurat pentru prima oară la Toboliu, el s-a bucurat de un succes neașteptat, ne-a declarat dl Viorel Domian din Toboliu (zis „Prințul”), organizatorul principal al competiției. Nu am putut visa să avem la această primă ediție 40 de participanți, din Baia Mare, Sighetu Marmației, Satu Mare, Cluj - Napoca, Arad și Timișoara, dar și din județul nostru, din Oradea, Brusturi, Bojei, Borșa și Toboliu”.
Dacă tot au venit atât de mulți, și „Prințul” a dorit să fie la înălțime, atât prin organizare, cât și la premierea câștigătorilor. Premiile au constat în medalii, cupe și premii consistente în euro (200 de euro – locul I, 150 - locul II și 100 de euro – locul III). Premiile au fost înmânate de dl primar Pavel Maier.
Câștigătorii (proprietarii cailor)
La tracțiune:
Loc. I – Pop Sorin din Baia Mare
Loc. II – Balaj Florin din Brusturi
Loc. III – Nemeș Ioan din Borșa
La frumusețe:
Loc. I – Domian Viorel („Prințul”)
Loc. II - Pop Sorina din Baia Mare
Loc. III – Bumb Marcu din Bojei.
Regalul artistic
Începând cu ora 15.00, pe scena festivalului au urcat și au evoluat soliști și ansambluri îndrăgite de muzică populară: Ansamblul cultural-sportiv „Poienarii” al Rominei Nemeș (cu Iulia Lucaciu, Veronica Nicodim Stoicu, Romina Nemeș, Andreea Codrean și junioara Maria Secan, acompaniate de Denis Villas, precum și membrii Ansamblului de dansuri populare „Dacia”, dănțăușii de nota 10 ai dnei înv. Dana Avram, de la Școala Gimnazială „Dacia” din Oradea); au urmat membrii Corului „general Traian Moșoiu”; recunoscutul și îndrăgitul Ansamblu „Aușana” al dlui director Silviu Botiș (cu gemenele din Bihor: Delia și Adriana Tonț, Claudia Cacuci, Ioana Crișan, Paula Lezeu, Ciprian Zapota, Lavinia Chifor și Patricia Duicu (colaboratoare); până să se pregătească Ansamblul „Vergelul” de recital, scena a fost însuflețită de trupa „Ardelencele”: Ramona și Ioana, impresariate de Monica (mama lor); ele au o vorbă: „Am venit să vă horim!”
Soliștii și dansatorii Ansamblului „Vergelul” au luat apoi cu „asalt” scena, electrizând publicul care i-au răsplătit cu aplauze.
Una peste alta, cultivatorii de varză din Toboliu, dar nu numai ei, au avut sâmbătă o sărbătoare pe cinste! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (65 de poze), accesați Galeria foto: Primul concurs al cailor de tracțiune și frumusețe.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 8 aprilie 2020