Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Conferința „Astrofizica în filmele S.F.”

Zilele astronomiei la C.N. „Emanuil Gojdu”

Conferința „Astrofizica în filmele S.F.”

Astroclubul „Meridian Zero” Oradea, în parteneriat cu Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, a organizat miercuri (24 octombrie 2012), în amfiteatrul colegiului, o conferință pe tema „Astrofizica în filmele S.F.”

Conferința a avut drept scop de a inocula tinerilor participanți un spirit critic la adresa acestui gen cinematografic întrucât puține filme de această factură conțin detalii verosimile. Nu sunt de neglijat megaproducții hollywood-iene precum „Avatar”, ce pornesc de la anumite baze știintifice. Acestea vor fi subliniate cu precădere.
De asemenea, prezentarea a urmărit să le trezească elevilor interesul pentru astronomie și știință, în general, cinematografia fiind unul dintre cele mai accesibile mijloace de popularizare în acest sens.
Invitatul special al conferinței a fost dl fizician Mircea Rusu, originar din Oradea și fost gojdist. Dl profesor Mircea Rusu s-a născut în 25 decembrie 1936 în Oradea. În 1954, a absolvit cu Diplomă de merit Colegiul Național „Emanuil Gojdu”. Domnia sa a fost cadru didactic al Facultății de Fizică a Universității din București, în cadrul catedrei de fizică atomică și nucleară...
Conferința dlui Mircea Rusu s-a bucurat de succes și de sprijin din partea directorului colegiului, dl prof. Viorel Mititean și a doamnei profesor Ana Poinar, fost șef de catedră și formator pe disciplina Fizică. (Marius Deaconu)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Conferința „Astrofizica în filmele S.F.”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 18 octombrie 2019