Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziarul de Cefa

La 1 decembrie 2007, a apărut

Ziarul de Cefa

La 1 decembrie 2007, locuitorii comunei Cefa au avut un motiv de satisfacție și mândrie locală: chiar de Ziua Națională a României a fost lansat primul număr din Ziarul de Cefa, publicație gratuită a Primăriei și Consiliului local Cefa.

„Prin intermediul acestui ziar, intenționăm să avem o comunicare mai bună cu cetățenii comunei și îi invităm să ne transmită toate problemele cu care se confruntă și noi promitem că vom încerca să le rezolvăm”, declară Ioan Sorin Roman, primarul comunei Cefa, în cadrul interviului publicat în pagina a IV-a a ziarului.
Cel mai reușit ziar comunal din Bihor!
Publicația are opt pagini. Prima pagină se deschide cu urările de Crăciun și Anul Nou adresate cetățenilor  de întâiul gospodar al comunei. Prin intermediul paginii de administrație (pagina 2), Biroul de asistență socială ține să informeze populația în legătură cu actele necesare obținerii diferitelor ajutoare. Din pagina a III-a, aflăm că Ansamblul folcloric „Datina” (al școlilor din Inand și Cefa) este mândria comunei (deși aflat la început de drum, „Datina” a obținut premiu I în cadrul festivalului județean de folclor „Varietăți bihorene”). „Cefa, o imagine a succesului” este titlul paginii a IV-a, care conține interviul cu primarul Ioan Sorin Roman. Mărturii ale realizărilor din mandatul dlui primar găsim în pagina următoare – Actualitatea  (pag.5): „Confecțiile produse la Inand îmbracă întreaga Europă” și „Locuri de casă pentru tineri”. Evenimentului nr. 1 al sfârșitului de an 2007, spectacolul „Datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou”, îi este rezervată o întreagă pagină,  conducerea comunei dorind să facă o mobilizare masivă a cetățenilor la spectacolul ce urma să aibă loc la Căminul Cultural, vineri, 21 decembrie 2007 (cu artiști de marcă, și totuși, cu intrarea gratuită!). În penultima pagină (tot o pagină de administrație), dl primar ține să asigure populația de transparența deciziilor care se iau, publicând ultimele hotărâri ale Consiliului local pe 2007. Ultimul cuvânt în Ziarul de Cefa îl are părintele preot Ioan Purtan, care scrie despre evenimentul creștinesc al sfârșitului de an, Nașterea lui Hristos.
Să mai spunem că decupând și completând talonul din pagina a VIII-a, cetățenii sunt așteptați de primarul comunei să-și spună tot ce au pe suflet, probleme pe care întâiul gospodar poate să le rezolve în folosul obștii.
Felicitări, domnule primar, felicitări colectivului redacțional pentru minunatul ziar pe care l-ați înființat în comuna Cefa. Este cel mai reușit ziar comunal pe care l-am vazut în județul Bihor!
Ioana CHIȘ & Ovidiu DAN

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 13 august 2020