Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Ziarul de Cefa

La 1 decembrie 2007, a apărut

Ziarul de Cefa

La 1 decembrie 2007, locuitorii comunei Cefa au avut un motiv de satisfacție și mândrie locală: chiar de Ziua Națională a României a fost lansat primul număr din Ziarul de Cefa, publicație gratuită a Primăriei și Consiliului local Cefa.

„Prin intermediul acestui ziar, intenționăm să avem o comunicare mai bună cu cetățenii comunei și îi invităm să ne transmită toate problemele cu care se confruntă și noi promitem că vom încerca să le rezolvăm”, declară Ioan Sorin Roman, primarul comunei Cefa, în cadrul interviului publicat în pagina a IV-a a ziarului.
Cel mai reușit ziar comunal din Bihor!
Publicația are opt pagini. Prima pagină se deschide cu urările de Crăciun și Anul Nou adresate cetățenilor  de întâiul gospodar al comunei. Prin intermediul paginii de administrație (pagina 2), Biroul de asistență socială ține să informeze populația în legătură cu actele necesare obținerii diferitelor ajutoare. Din pagina a III-a, aflăm că Ansamblul folcloric „Datina” (al școlilor din Inand și Cefa) este mândria comunei (deși aflat la început de drum, „Datina” a obținut premiu I în cadrul festivalului județean de folclor „Varietăți bihorene”). „Cefa, o imagine a succesului” este titlul paginii a IV-a, care conține interviul cu primarul Ioan Sorin Roman. Mărturii ale realizărilor din mandatul dlui primar găsim în pagina următoare – Actualitatea  (pag.5): „Confecțiile produse la Inand îmbracă întreaga Europă” și „Locuri de casă pentru tineri”. Evenimentului nr. 1 al sfârșitului de an 2007, spectacolul „Datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou”, îi este rezervată o întreagă pagină,  conducerea comunei dorind să facă o mobilizare masivă a cetățenilor la spectacolul ce urma să aibă loc la Căminul Cultural, vineri, 21 decembrie 2007 (cu artiști de marcă, și totuși, cu intrarea gratuită!). În penultima pagină (tot o pagină de administrație), dl primar ține să asigure populația de transparența deciziilor care se iau, publicând ultimele hotărâri ale Consiliului local pe 2007. Ultimul cuvânt în Ziarul de Cefa îl are părintele preot Ioan Purtan, care scrie despre evenimentul creștinesc al sfârșitului de an, Nașterea lui Hristos.
Să mai spunem că decupând și completând talonul din pagina a VIII-a, cetățenii sunt așteptați de primarul comunei să-și spună tot ce au pe suflet, probleme pe care întâiul gospodar poate să le rezolve în folosul obștii.
Felicitări, domnule primar, felicitări colectivului redacțional pentru minunatul ziar pe care l-ați înființat în comuna Cefa. Este cel mai reușit ziar comunal pe care l-am vazut în județul Bihor!
Ioana CHIȘ & Ovidiu DAN

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 16 mai 2021