Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Toamnă, bine ai venit!”

Povestea continuă

„Toamnă, bine ai venit!”

Este proiectul ce se derulează pe parcursul a cinci săptămâni, la grupa mijlocie A, de la Grădinița nr. 45 – „Ion Creangă” din Oradea, grupă îndrumată de educatoarele Bernad Floare și Portelechi Voichița.

Temele săptămânale le-am armonizat cu specificul anotimpului plin de roade, plin de parfum și culoare, dar ținând cont și de preferințele copiilor, de ceea ce ar dori ei să cunoască, să experimenteze.
În primele două săptămâni, am descoperit în coșul toamnei fructele aromate, pline de vitamine, un adevărat izvor de sănătate, apoi legumele gustoase, folosite la prepararea hranei, dându-i savoare. Bucătăreasa grădiniței ne-a arătat secretul preparării supei gustoase de legume, specificând și regulile de igienă ce trebuie respectate. De asemenea, ne-a deschis cămara pentru a ne arăta proviziile pentru iarnă: compoturi și murături. Despre cum să ne hrănim sănătos, ne-a vorbit doamna asistentă, accentuând faptul că fructele, înainte să le mâncăm, trebuie neapărat spălate.
Am învățat cântecele, poezii, am organizat jocuri de creație (La piață, În livadă), am desenat, am pictat, am personalizat fructele și legumele și am dansat Hora legumelor și fructelor.
Așa arată tabloul toamnei. Povestea continuă! (Floare Bernad)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Toamnă, bine ai venit!”

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 29 martie 2020