Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua Verde la „Oltea Doamna”

În cadrul proiectului „Eco – Școala”

Ziua Verde la „Oltea Doamna”

În cadrul proiectului „Eco - Școala”, prima acțiune din cadrul celui de - al treilea an de participare, s-a derulat luni, 29 octombrie 2012, cu ocazia activității inițiate de CCDG București, activitate intitulată „Ziua Verde a Eco - Școlilor din România”.

Elevii claselor I D și a VIII-a D, sub coordonarea profesoarelor Laura Ienei și Claudia Zbârcea, au sădit în curtea școlii (Școala Gimnazială „Oltea Doamna”) trei arbori ornamentali. Pe cât erau de mici elevii doamnei profesor Laura Ienei, pe atât erau de ambițioși și puși pe fapte mari. Nu a fost deloc greu să ridice lopata care era mai mare decât unii dintre ei și să ajute la plantarea copacilor de care se vor bucura generațiile viitoare ale școlii. Astfel că boboceii din clasa I au dat o mână de ajutor serioasă colegilor lor mai mari, fără să le pese de frigul de afară.
Unul dintre arborii plantați a stârnit curiozitatea tuturor, pentru că este o specie considerată fosilă vie, Ginkgo biloba. Originar din China, supranumit și „arborele pagodelor”, Ginkgo impresionează prin frunzele sale cu aspect unic, textură delicată și formă de umbrelă.
Micii ecologiști au fost sprijiniți în acțiunea lor de conducerea școlii (dl director - prof. Mircea Mitran și directorul adjunct – prof. Liliana Bocoi).
Dacă inițiativa va avea succes în rândul elevilor, coordonatorii vor relua și amplifica acțiunea și în primăvară. (I. L.)
Felicitări micilor ecologiști de la „Oltea Doamna”! (Ovi)

Trimite email

vineri, 23 august 2019