Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ostașii noștri

La Școala Gimnazială „Miron Pompiliu” din Ștei

Ostașii noștri

La Școala Gimnazială „Miron Pompiliu”, Ștei, s-a desfășurat luni, 29 octombrie 2012, activitatea intitulată sugestiv: „Ostașii noștri” care se află la a șasea ediție și este cuprinsă în proiectul anual cu același titlu .

Programul a debutat cu intonarea Imnului național al României, după care prezentatoarele Simona Sim (a VIII-a C) și Carina Moț (a VIII-a B) au prezentat  faptele de arme ale oștirii române pentru apărarea unității și integrității teritoriale a statului român.
Mai multe informații referitoare la Ziua Armatei Române ne-au fost oferite de dl prof. docum. Gabriel Vancea, în cadrul unei prezentări PowerPoint. Sub îndrumarea dnei prof. Daniela Rada, elevele Marcela Merce (a V-a A) și Andreea Tirla (a V-a C) au interpretat în duet cântecul: „Treceți batalioane române Carpații”.
Maestrul versurilor patriotice Vasile Alecsandri are meritul de a fi luat pulsul vremii, ilustrând sugestiv evenimentele memorabile din viața poporului român. Cântarea de preaslăvire a vitejilor, ,,Odă ostașilor români”, a fost recitată cu patos, și expresivitate de elevii Robert Remgle și Vanessa David, din clasa a VII-a B.
Din creațiile plastice ale talentaților elevi ai școlii noastre au fost prezentate câteva desene sugestive.
Ca o evaluare a activității desfășurate, echipa de proiect (inst. Ileana Tomescu, prof. Ștefana Mihuța și prof. Gabriel Vancea) a pregatit și a coordonat un rebus instructiv-educativ referitor la personalități și evenimente din istoria poporului român prin care elevii și-au consolidat cunoștintele și au descoperit cuvintele-chei care au marcat ziua de 25 octombrie.
În finalul activității, am revenit pe portativul notelor muzicale, cinstind astfel momentele de glorie, jertfa ostașilor români.
Dnele directoare prof. Georgeta Mușet și prof. Angela Vlaș, alături de consilierul educativ - prof. Sanda Merce, au apreciat implicarea catedrei de istorie, a echipei C.D.I. și elevilor în desfășurarea cu succes a activității și au înmânat diplome elevilor participanți. (Tomescu Ileana & Gabriel Vancea)

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 23 august 2019