Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

De Halloween au sărbătorit împreună cu partenerii de proiect

Parteneriat cu Grădinița Americano-Română „Crinul”

De Halloween au sărbătorit împreună cu partenerii de proiect

În acest an școlar, cadrele didactice și copiii de la Grădinița Americano-Română „Crinul” din Oradea și-au propus să sărbătorească de Halloween alături de partenerii de proiect de la grădinițele nr. 30 și 37.

„Cu ocazia concursului tradițional de engleză „Let’s learn and play together”, pe care îl organizăm și găzduim de trei ani, am stabilit câteva parteneriate cu grădinițe orădene. Așa după cum ați aflat deja, de Halloween, ne-am propus acțiuni comune cu grădinițele 30 și 37.
Argumentul nostru este următorul: Pentru a obișnui copiii să dezvolte relații constructive cu semenii lor, să trăiască stări afective pozitive împreună cu colegii, să-și exteriorizeze și să-și împărtășească preocupările și interesul pentru anumite subiecte, ne-am propus să încheiem parteneriate cu grădinițele orădene, aducându-i mai aproape pe unii de ceilalți. Prin întâlniri și acțiuni comune, copiii experimentează noi valențe ale prieteniei, înțeleg și adoptă norme de conviețuire socială dezirabilă, adaptându-și propriul comportament la cerințele grupului cu care vin în contact”, ne-a declarat directorul Grădiniței Americano-Române „Crinul”, doamna profesor Claudia Morar.
Joi, membrii echipei de proiect (prof. Daniela Guiaș, Laura Ciortea, Pantea Oana și  Pop Gabriela, în frunte cu dna prof. Claudia Morar – coordonator de proiect) s-au bucurat de o caldă primire la Grădinița Nr. 37, unde au fost întâmpinați cu mult drag de către doamna director – profesor Mariana Dragoș, de celelalte cadre didactice (prof. Marina Rengle, Camelia Balogh, Johanna Horvath, Paula Ștreng și Florina Furtoș), dar și de copii.
„După cum, probabil, vă mai amintiți, nu suntem la primul parteneriat. Ați participat și la întâlnirea noastră de proiect cu partenerii de la Școala din Gepiș (structura Școlii Gimnaziale din Lăzăreni). Astăzi, avem o activitate specială de Halloween pregătită și susținută de colega noastră, profesoara de engleză Alina Benea. Priviți-i cât sunt de frumoși, cum le strălucesc ochii de bucurie! Le place enorm să se costumeze, să joace diferite roluri, să devină fie și numai pentru câteva momente personaje de poveste...”, ne-a explicat doamna director Mariana Dragoș. Cu mult tact și măiestrie, Alina le-a captat atenția, le-a stârnit curiozitatea, după care a făcut absolut ce a vrut cu ei. Sub „bagheta” sa magică, copiii au cântat, au recitat, au aplaudat, s-au jucat, iar când au „obosit”, profesoara de engleză le-a „administat”, în PowerPoint, povestea lui Katie.
Potrivit obiceiului de Halloween, la final, Alina i-a recompensat cu bomboane, lăudându-i pentru cumințenie, hărnicie și istețime... (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: De Halloween au sărbătorit împreună cu partenerii de proiect.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 5 aprilie 2020