Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Senatul Universității Agora a acordat profesorului american Robert Joseph Childs titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Agora

Vineri, sub cupola Universității Agora din Oradea, a răsunat, pentru prima oară, Imnul SUA

Senatul Universității Agora a acordat profesorului american Robert Joseph Childs titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Agora

Imnul Statelor Unite ale Americii a răsunat pentru prima oară sub cupola Universității Agora, vineri (2 noiembrie 2012), în cadrul ceremoniei de acordare, de către Senatul Universității a titlului de Doctor Honoris Causa profesorului Robert Joseph Childs, decanul Facultății de Business and Legal Studies din cadrul Southeastern University, Lakeland, Florida.

Profesorul american s-a remarcat în cariera sa lucrând pentru unele firme din Silicon Valley, a condus departamentele de Marketing și a fost consultant strategic la Prefersoft Inc, Duarte Design Inc, Chaparral Communications Inc, Cayson Electronics Inc.
Succesul în cariera științifică a devenit evident în ultimii 10 ani când, ca profesor de business la Bethany University din California și apoi profesor și decan la Facultatea de Drept și Afaceri a Universității Southeastern din Florida, a publicat mai multe cărți și articole în domeniul afacerilor, managementului resurselor umane și managementului strategic.
În prezența membrilor Senatului și a conducerii universității (prof. univ. dr. ing. Mișu Jan Manolescu, prof. univ. dr. Ioan Dzițac, prof. univ. dr. Adriana Manolescu, conf. univ. dr. Gabriela Bologa, prof. univ. dr. Elena Iancu),  dl Mișu-Jan Manolescu a citit Laudatio, iar rectorul universității, dl Ioan Dzițac, i-a înmânat profesorului Robert Joseph Childs diploma de Doctor Honoris Causa al Universității Agora.
Proaspătul Doctor Honoris Causa a ținut o conferință despre importanța valorilor umane în economiile de piață ale statelor din Uniunea Europeană și din Statele Unite ale Americii. În acest context el a subliniat rolul pe care universitățile îl au în construirea și promovarea acestor valori, punând accentul pe capacitatea universităților particulare, dotate cu flexibilitate și adaptabilitate rapidă la cerințele pieței muncii.
Studenții și profesorii universității, alături de personalități din rândul oamenilor de afaceri și șefi ai unor instituții orădene, s-au regăsit în cuvintele profesorului Childs, și au rezonat cu atmosfera academică a evenimentului, făcând un alt pas către Acces la succes (deviza Universității Agora).
Alina MANOLESCU
Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Senatul Universității Agora a acordat profesorului american Robert Joseph Childs titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Agora.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021