Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Noi acțiuni de ecologizare pe malurile Crișului Repede și în parcuri

Elevii de la C.T. „Mihai Viteazul”, din nou pe baricade

Noi acțiuni de ecologizare pe malurile Crișului Repede și în parcuri

În cadrul Săptămânii dedicate menținerii curățeniei pe domeniul public și colectării selective a deșeurilor, acțiune inițiată de Primăria Oradea și adresată liceenilor, elevi de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea au participat la acțiuni de curățare a malurilor Crișului Repede și a parcurilor învecinate acestora.

Acțiunea de ecologizare a avut loc atât pe malul drept, cât și pe malul stâng  al Crișului Repede, între podul Decebal și podul de pontoane, dar și în parcurile învecinate. La acțiuni au participat elevii de la profilul Protecția Mediului (clasele a X-a F, a XI-a E și a XII-a F), însoțiți de conducerea colegiului (directorul colegiului – prof. dr. Filimon Ruben, directorii adjuncți – prof. Simona Ardelean și Bacoș Mihai) și profesorii Filip Marinela – coordonator de proiect, Nagy Aurelia, Szuiogan Nadia și Vințeler Lucian.
Cu acest prilej, liceenii ecologiști au derulat un complex de activități: curățare, colectarea selectivă și transportul deșeurilor colectate, sortarea PET-urilor, dar și compactarea acestora cu ajutorul dispozitivului EDUPET (aparat de compactare la cald a recipientelor PET post-consum), o activitate demonstrativă (o lecție eco), desfășurată în fața participanților.
Prezentă la activitate, doamna consilier  Cherecheș Florica, președinte al Comisiei Sociale, adresându-se elevilor, a subliniat  importanța păstrării curățeniei pe domeniul public, atrâgând atenția asupra sumelor mari plătite de Primăria Oradea pentru salubritate (un milion de lei pe lună), cantitatea mare de deșeuri ce se depozitează în fiecare lună la groapa ecologică (în jur de 6.000 de tone), accentuând importanța selectării deșeurilor înainte de a le colecta.
Motivându-i pentru o conduită ecologică și pentru un model demn de urmat, doamna consilier i-a felicitat pentru activitatea lor bogată în domeniul protecției mediului și pentru proiectele derulate în parteneriat cu Primăria Oradea.
Dincolo de zona curățată, pe care au lăsat-o în urmă, ecologiștii noștri voluntari au rămas cu o atitudine prietenoasă față de mediu și cu satisfacția de a fi fost utili și importanți. (Marinela Filip – coordonator proiect)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Noi acțiuni de ecologizare pe malurile Crișului Repede și în parcuri.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 17 octombrie 2019