Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Balul boboceilor

Vineri, în premieră la C.N. „Mihai Eminescu”

Balul boboceilor

Doamna profesor Daniela Duma a experimentat vineri (2 noiembrie 2012), în premieră la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Balul boboceilor.

În deschiderea evenimentului, doamna director Maria Onița a felicitat-o pentru idee, implicare și organizarea amănunțită a fiecărei etape, urând succes boboceilor (din clasele a V-a). „Se obișnuiește ca la nivelul colegiului, „bobocii” claselor a IX-a să fie primiți în rândul colectivului mare al colegiului în cadrul unui bal al bobocilor. Și voi, când veți ajunge la vârsta lor, pe bună dreptate, veți fi bobocii cei mari și veți fi primiți la fel. Acum, printr-un efort extraordinar, doamna profesor Daniela Duma a organizat acest eveniment, în premieră, la colegiul nostru. Succes concurenților, felicitări colegilor și în mod deosebit doamnei profesor Duma pentru efortul pe care l-a făcut!”
Ca prezentatori ai manifestării au fost delegați cei mai „titrați” consilieri-elevi ai județului Bihor, Lukacs Mark – președintele Consiliului Județean al Elevilor și Oana Meșter, vicepreședinte al C.J.E. Bihor, desemnați în aceste înalte funcții cu o zi înainte (joi, 1 noiembrie 2012).
Cele 12 perechi de bobocei concurenți din clasele a V-a A și B au fost primiți de către elevii claselor a VI-a printr-un pod de flori, după care au primit botezul (cu apă și busuioc de la doamna profesor Duma), iar după patru probe, juriul avea să stabilească cele cinci perechi care își vor disputa finala. Așadar, pe scenă au urcat și au concurat 24 de bobocei. Ei au fost supuși la patru probe: „Ca turist în orașul meu”, ei trebuiau să recunoască  statuia sau instituția prezentate în PowerPoint pe marele ecran; să aleagă varianta corectă de răspuns la întrebarea formulată de geografie distractivă; să-și demonstreze talentul artistic în cadrul unei probe artistice la alegere și să recite câteva versuri.
În timp ce membrii juriului (prof. Monica Dumitraș, Alina Vidican, Felicia Sim și Florica Chișcoci, precum și trei elevi: Alexandra Pantiș din a VII-a A, Roxana Floruț, a VII-a B și Amalia Popa, a VI-a A) s-au retras pentru deliberare, pe scenă au urcat două artiste (Sânziana Vrabie și Amalia Popa), pentru a întreține atmosfera.
După deliberare, pe scenă au continuat să lupte pentru înaltele titluri de Miss și Mister Bobocel cinci perechi. Cei 10 bobocei au fost supuși la alte două probe: proba de prezentare și o probă practică de a transporta pe cap o carte fără a se ajuta de mâini; timpul era cronometrat. Înaltele titluri au fost cucerite de Mara CărăvanMiss Bobocel și Octavian Marian Iuhas Mister Bobocel.
Mara are 11 ani, e născută în zodia Rac, îi place tenisul și dansul și vrea să se facă medic; a absolvit ciclul primar la Școala „Dacia” (fiind eleva dnei profesor Florica Hava); Octavian are 11 ani, e Leu-paraleu, joacă tenis și vrea să ajungă manager; ca „primar” a absolvit ciclul la Liceul de Artă, fiind elevul dnei profesor Valeria Bunica.
Miss popularitate – Camelia Șerban, Mister popularitate – Vlad Aionesei.
Cele mai reușite măști de Halloween
Cum elevilor de toate vârstele le place să se deghizeze și să devină cineva, niște eroi sau super eroi, și elevii eminescieni gimnaziști și-au făurit (procurat) măști și costume de Halloween, iar juriul a premiat cele mai reușite măști.
Locul I – Zomby (Markovics Flavius), locul II – Moartea (Carla Ignătescu), locul III – Dracula (Adonis Crișan).
Să mai spunem că doamna profesor Daniela Duma (omul total al manifestării) a pregătit și niște premii nesperate de concurenți: eșarfe, coroniță și sabie, pentru câștigătorii supremelor titluri de Miss și Mister Bobocel, eșarfe și câte un rățoi (din porțelan) pentru câștigătorii premiilor de popularitate, dar toți cei 10 finaliști ai concursului de Miss și Mister Bobocel au fost răsplătiți cu premii de la firma Eucaliptfarm.
Toți copiii mascați au primit bomboane, iar primele trei măști câștigătoare, medalii și premii. Prezentatorii (Mark și Oana) au acordat fiecărui bobocel participant câte o carte, îndemnându-i la lectură; cele șase clase organizatoare (a V-a, a VI-a și a VII-a A și B) au asigurat bufet rece în hol pe timpul „maratonului” care a durat mai bine de trei ore. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (70 de poze), accesați Galeria foto: Balul boboceilor.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 14 decembrie 2019