Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Agora Halloween Party

Miercuri seara, în Amfiteatrul verde

Agora Halloween Party

Miercuri seara (31 octombrie 2012), la Universitatea Agora, s-a sărbătorit Halloween, una dintre cele mai populare evenimente din întreaga lume, printr-o petrecere amuzantă, cu tonuri „înfricoșătoare” – Agora Halloween Party.

În Amfiteatrul verde al universității au descins, începând cu ora 20.00, printre pânze de păianjeni, dovleci ciopliți în forme ciudate și în lumina lumânărilor, vrăjitoare, vampiri, stafii și alte personaje celebre de film și basm.
Studenții au programat și un concurs al celor mai ingenioase costumații, jurizat de către tinere cadre didactice ale universității care sunt îndrumători de an, alături de reprezentanți ai studenților de la toate cele patru specializări – Drept, Poliție locală, Contabilitate și informatică de gestiune și Management.
Recitalul studentelor din Agora Artistic Group (Alexandra Broinaș, Carmen Stoica, Dorina Popoviciu), coordonat de către Cristina Romocea, a fost adaptat specificului petrecerii.
Studenții au reușit cu această ocazie să transforme o seară mohorâtă de toamnă într-o ocazie excelentă de socializare.
Organizatorii își propun să transforme această petrecere într-o tradiție a vieții studențești în cadrul Universității Agora. (Laura-Roxana Popoviciu)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Agora Halloween Party.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021