Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Nu lăsa violența să te transforme într-un infractor”

Ieri, la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea

„Nu lăsa violența să te transforme într-un infractor”

Elevii din clasele a IX-a B și a X-a H de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea au participat ieri (joi, 8 noiembrie 2012), la o activitate de informare și prevenire, cuprinsă pe agenda Campaniei naționale de prevenire a violenței în rândul tinerilor „Nu lăsa violența să te transforme într-un infractor”.

În deschiderea activității, dl director, profesor dr. Ruben Filimon, a prezentat invitații și scopul acțiunii.
„Cu siguranță că ați auzit faptul că în fiecare zi de joi, reprezentanți ai Inspectoratului Județen de Poliție Bihor desfășoară în colegiul nostru, acțiuni de informare a tinerilor în cadrul Campaniei naționale de prevenire a violenței în rândul tinerilor „Nu lăsa violența să te transforme într-un infractor”. Astăzi (joi – n.n.), au venit în fața voastră dl comisar de poliție Marcel Cosma și dra agent principal Lăcrimioara Fărcane pentru a vă prezenta un film și a dialoga cu voi pe tema campaniei”, a spus dl director Ruben Filimon.
În municipiul Oradea, Campania națională de prevenire a violenței în rândul tinerilor „Nu lăsa violența să te transforme într-un infractor” se desfășoară în cinci licee: Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși”, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”, Liceul Tehnologic „Vasile Voiculescu” și Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”. Campania a debutat joi, 1 noiembrie.
„În cadrul campaniei, acțiunile se axează pe două paliere: Informarea elevilor cu privire la fenomenul violenței, consecințele violenței și modalități de prevenire, iar cel de-al doilea palier se va concretiza printr-un concurs de creație, un eseu: „Eseul meu antiviolență”, în luna martie”, ne-a declarat dra agent principal Lăcrimioara Fărcane.
Pentru început, dl comisar Marcel Cosma le-a prezentat elevilor în sinteză subiectul filmului „Cheia e la mine”...
Filmul aduce în atenție cazuri reale de tineri din penitenciare (băieți și fete), care vorbesc despre faptele lor regretabile; este foarte trist și tardiv, din păcate, că unii tineri abia ajunși după gratii, realizează gravitatea faptelor comise și astfel compromiterea, inevitabilă, a viitorului lor. În cadrul filmului apar și personaje pozitive, între care și doi campioni (Lucian Bute și Andreea Răducan), care vorbesc despre renunțările și sacrificiile făcute pentru a ajunge la performanță și a deveni campioni mondiali...
Ce înseamnă: Cheia e la mine (tine)?
În discuțiile care au urmat după vizionarea filmului, protagoniștii campaniei au dorit să se convingă de faptul că mesajul filmului a fost bine receptat.
Ce înseamnă: Cheia e la mine (tine)?
De la ce vârstă începe răspunderea penală...?
Mesajul se vrea direcționat pentru convingerea auditoriului (tinerilor) că în nicio situație nu este bine, nu trebuie să se ajungă la consum de droguri și alcool, la violență și alte acte nesăbuite, la infracțiuni, de tot felul...
S-a subliniat apoi responsabilitatea și răspunderea penală a tinerilor pentru acțiunile lor, cu consecințele grave care decurg din săvârșirea infracțiunilor.
Să mai spunem că în cadrul campaniei, zilnic, au loc astfel de acțiuni în cele cinci licee orădene, acțiuni coordonate de doamna comisar Ioana Indrieș – coordonatorul campaniei naționale. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Nu lăsa violența să te transforme într-un infractor”. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 6 august 2020

Poza zilei

La mulți ani, Alexandru!

Astăzi, joi, 6 august 2020, Alexandru împlinește 8 ani.
La mulți ani, Alexandru!
Poza e făcută într-un loc care îți va stârni amintiri frumoase, cu siguranță.
Noi, toți, te iubim și te îmbrățișăm de la distanță...
de la mii de kilometri, de peste mări și țări!