Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cartea versus internet

La Școala Gimnazială Nr. 1 din Drăgești

Cartea versus internet

Astăzi, 14 noiembrie 2012, s-a desfășurat la Școala Gimnazială Nr. 1 Drăgești, o ampla activitate, sub forma unei dezbateri, în care subiectul tratat a fost măria sa, Cartea.

Activitatea, intitulată „Cartea, un prieten de nădejde”, a reunit elevi din clasele gimnaziale, dornici să descopere fascinanta lume a cărților. Inițiativa derulării unui asemenea proiect educațional, îi aparține domnișoarei profesor de limba română, Bologan Elena, cu sprijinul direcțiunii școlii, reprezentate de doamna director prof. Șandra Florica Anca și în colaborare cu membrii colectivului metodic de științe umane (prof. Gulacsi Andreea, Goman Adina și Vlad Liana). Activitatea a fost organizată sub forma unor ateliere, tratând trei mari probleme: Trebuie să citesc - atelierul profesorilor, Ar trebui să citesc și Cititul nu-mi folosește - tabăra elevilor. Fiecare idee trebuia explicată și argumentată cu exemple.
În continuarea activității, participanții au vizionat un material în PowerPoint despre rolul cărții, al lecturii în general, presărat cu citate celebre, aparținând lui Mircea Eliade și Tudor Arghezi. Apoi,  elevii, sub îndrumarea drei prof. Bologan Elena, au realizat semne de carte din hârtie colorată, pe care le-au dăruit profesorilor prezenți. La finalul activității, doamna prof. Gulacsi Andreea a înmânat diplome elevilor care s-au evidențiat în cadrul concursului de creație literară „Cartea - prieten de nădejde”, realizând poezii și compuneri, cu tema Cartea.
Să mai spunem că activitatea este parte integrantă a temei intitulate Cartea vesus internet”, tema comisiei metodice de științe umane.
Felicitări organizatorilor!
(prof. Goman Adina - responsabilul comisiei metodice) 

Trimite email

duminic, 18 august 2019