Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Diseminare proiect „The Planet in Our Hands”

Joi, la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși”

Diseminare proiect „The Planet in Our Hands”

Dra prof. Sălăgean Anne-Mari, coordonator al proiectului Comenius „The Planet in Our Hands” (Planeta, în mâinile noastre), ne-a invitat joi (15 noiembrie 2012) la diseminare, după prima întâlnire de proiect, care a avut loc în perioada 8-12 octombrie în Polonia.

În deschiderea manifestării, doamna profesor Daniela Vîlceanu, noul director al colegiului, a salutat și a prezentat distinșii invitați, parteneri locali ai proiectului (inspectorii școlari - prof. ing. Florian Mieluț și prof. Delia Tarr Popa; prof. Szabo Florina – reprezentantul C.C.D. Bihor, ing. Mircea Faur din partea Direcției Silvice Bihor, prof. Floare Bicăzan - reprezentant al Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”, psihopedagog Teodora Pantazi – de la CSEI Nr. 1 Oradea și Braner Francisc – reprezentant al Eco Oradea). Fiind vorba despre o diseminare, și participând la prima întâlnire de proiect, doamna director a subliniat importanța proiectelor Comenius, atât pentru elevi, cât și pentru profesori, dar și pentru comunitățile pe care le reprezintă, având în vedere că în asemenea proiecte, elevii și profesorii devin parteneri, desfășoară activități comune și stabilesc relații cu colegi din alte țări ale Uniunii Europene. În proiectul Comenius câștigat de echipa Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea, partenerii sunt din: Polonia, Turcia, Slovenia, Bulgaria și Ungaria.
Întâlnirea de proiect din Polonia
Vorbind despre proiectul al cărui coordonator este, dra prof. de engleză Sălăgean Anne-Mari a punctat, cu ajutorul prezentării PowerPoint, obiectivele, activitățile și impactul proiectului, prezentând și produsele finale ale proiectului, după care ne-a vorbit (prin intermediul unor imagini sugestive) despre prima întâlnire de proiect, care a avut loc în Polonia, în perioada 8-12 octombrie 2012.
Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Sectorial Comenius al Programului de Învățare pe tot Parcursul Vieții.
În cadrul reuniunii, fiecare coordonator (din cele șase țări partenere) și-a prezentat școala prin intermediul PowerPoint, a unor filmulețe și a diverselor materiale realizate de elevi. România a fost reprezentată de directorul colegiului și coordonatorul de proiect.
„În cadrul acestei întâlniri, ne-am familiarizat cu sistemul de învățământ polonez. Am vizitat școala gazdă, am intrat în contact cu elevii și profesorii școlii, am răspuns întrebărilor care ne-au fost adresate, am participat împreună cu ceilalți colegi parteneri la ședințe de lucru, am discutat despre calendarul viitoarelor activități, am vizitat groapa de gunoi din localitatea Sobuczynie.
 Pe durata șederii în Polonia am avut întâlniri cu diferite oficialități. În cadrul vizitei la birourile Districtului Czestochowa, ne-am întâlnit cu prefectul și cu autoritățile locale care susțin acest parteneriat, iar în ultima zi, am participat alături de întreaga comunitate la o seară cu specific polonez”, a concluzionat Anne-Mari.
Următoarele întâlniri din cadrul proiectului vor avea loc în aprilie 2013 în Turcia, în iunie în Slovenia,  în octombrie în Bulgaria, în martie 2014 în România, iar în iunie în Ungaria.
Patrula verde, Ziua verde a școlii
Parcurgând bogata agendă a activităților de proiect (care cuprinde nu mai puțin de 15 secvențe), am reținut câteva care vizează, în parte, și făurirea produselor finale: Crearea unei pagini comune numite „Planeta, în mâinile noastre” (pagină pe Facebook); din desenele realizate de elevi se va alege logo-ul proiectului; aplicarea chestionarului „Cât ești de verde?” Organizarea unei „Patrule verzi” a elevilor; vizită la Centrul de prelucrare a deșeurilor uscate; vânătoarea deșeurilor; stabilirea unei zile, care va fi denumită „Ziua verde” a școlii; adoptarea unui parc din oraș,  pe care îl vor întreține; realizarea unor creații artistice din materiale reciclabile...
Așadar, brâncușienii orădeni vor fi pe perioada celor doi ani de proiect ambasadorii Oradiei, Bihorului și ai României în Polonia, Turcia, Slovenia, Bulgaria și Ungaria. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Diseminare proiect „The Planet in Our Hands”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 4 august 2020