Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Tinerii Marghitei - pentru un oraș mai curat

Șapte clase de liceeni, vineri, pe baricade

Tinerii Marghitei - pentru un oraș mai curat

Vinerea aceasta (16 noiembrie 2012), elevii Colegiului Național „Octavian Goga” din Marghita au demonstrat cât de multe lucruri bune se pot face în domeniul ecologiei.

La inițiativa Primăriei Marghita, a domnului viceprimar Lazăr Ioan și sub coordonarea dnei Ciupe Elena, voluntarii noștri s-au luptat cu gunoaiele care înecau, la propriu, intrările în oraș. Cu voie bună și avânt, ei au arătat că inimile de copii sunt mari și că au înțeles, uneori mai bine ca adulții, de ce e nevoie să păstrăm curat locul în care trăim. La această acțiune de voluntariat  au participat șapte clase din colegiul nostru: clasa a IX-a A - dirig. prof. Ursan Rodica, clasa a IX-a E - dirig. prof. Pop Bogdan, clasa a XI-a A - dirig. prof. Voicu Tatiana, clasa a XI-a D - dirig. prof. Ciupe Augustin, clasa a XII-a C - dirig. prof. Crișan Raluca, clasa a XII-a D - dirig. prof. Turc Marius și clasa a VIII-a E – dirig. prof. Popescu Ileana. Materialele necesare (saci, mănuși) au fost primite de la primărie care, de altfel, a asigurat și transportul până la locurile unde s-a desfășurat activitatea și ridicarea zecilor de saci cu gunoaiele adunate. Coordonarea elevilor s-a făcut de către directorul unității de învățământ, dl prof. Marcel Emil Sas și de către dna consilier educativ Cristina Dutkaș.  Pornind de la principiul că „Distrugerea naturii - oriunde pe lume și cauzată indiferent de cine – dăunează grav sănătății mediului în care trăiești” (Extras din Directiva CEM 1/2011), această activitate a arătat că cine dorește să facă bine, mai ales în zona protejării mediului, trebuie să-și ia ca aliat  energia și entuziasmul unor copii.
Prof. Ileana Popescu

Trimite email

miercuri, 23 octombrie 2019

Poza zilei

Lansare album de debut - Adrian Bojan

Ziua de 3 noiembrie 2019 va încununa pentru solistul de muzică populară Adrian Bojan nu mai puțin de șase ani de stăruință și muncă.
Acesta își va lansa albumul de debut intitulat „Maica me când m-o făcut", în cadrul unui eveniment organizat de Asociația ,,Culanii" Sânnicolau Român, în satul natal al acestuia, Sânnicolau Român.