Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

„Dumnezeu este un ocean de dragoste”

Părintele Ambrozie, la Sf. Ap. Andrei

„Dumnezeu este un ocean de dragoste”

Credincioșii care au participat duminică (18 noiembrie 2012) la Sfânta Liturghie la Biserica Ortodoxă Sf. Apostol Andrei din Oradea au avut plăcuta surpriză de a-l vedea și a-l asculta vorbind (preț de 13 minute) pe părintele Ambrozie, unul dintre duhovnicii teologi ai bisericii ortodoxe ruse. La îndemnul părintelui paroh Vasile Bota, părintele Ambrozie ne-a pus la suflet câteva cuvinte despre Dumnezeu.

„Dumnezeu este duh, Dumnezeu este dragoste. Noi creștinii avem în noi foarte multă mândrie, foarte multă răutate. Dumnezeu aceste însușiri nu le are. Dumnezeu este un ocean de dragoste. Vreau să vă spun niște lucruri care nu sunt în Sfânta Evanghelie...”
Și ne-a povestit părintele două istorioare, din pățaniile lui Iisus pe când trecea prin sate, împreună cu ucenicii săi. În prima istorioară, un stăpân care avea o casă spațioasă nu i-a primit să înnopteze la el, în schimb au găsit sălaș la o văduvă; în al doilea caz nu au primit un strop de apă de la cel care avea un butoi plin cu apă, dar au primit de la o tânără care nu avea, dar care a plecat în sat și le-a adus apă. De fiecare dată ucenicii, L-au întrebat pe Hristos ce coroană vor primi văduva și tânăra și ce pedeapsă vor primi cei doi oameni fără suflet. Nemulțumiți de răspunsul primit, ucenicii i-au replicat: „Doamne, unde este adevărul, unde este dreptatea?”
Răspunsul nu a întârziat să vină.
„Nu știți pentru ce am venit eu pe pământ. Eu am venit să mântuiesc lumea. Dumnezeu nu pedepsește niciodată pe nimeni. Dumnezeu ne-a dat un punct de orientare să nu greșim. Atunci când omul se mânie, se umple de ură și răutate. El poate avea probleme cu inima, probleme de tensiune, probleme de stomac, ficat, deci de la cap la picioare are loc o paralizie duhovnicească în acest caz. A fuma, a bea este dăunător? Dacă este dăunător acestea sunt păcate. A te mânia este dăunător? Deci este păcat. A ne îmbuiba este dăunător? Deci este păcat. Voi încheia intervenția mea cu o zicătoare populară: „Dacă ai pierdut bogăția, nu ai pierdut nimic; dacă ai pierdut sănătatea, ai pierdut jumătate; dacă ai pierdut credința în Dumnezeu, atunci ai pierdut totul!”
Pelerinaj în Þara Sfântă
Peste 50 de credincioși ai Parohiei Sf. Ap. Andrei din Oradea au plecat timp de o săptămână (în perioada 9-14 noiembrie 2012), împreună cu părintele paroh Vasile Bota, într-un pelerinaj în Þara Sfântă – „Pe urmele Domnului nostru Iisus Hristos”. Vineri (9 noiembrie), au plecat din București – de la Otopeni, la ora 11.05 cu zbor El AL, sosirea în Aeroportul Bengurion din Tel Aviv. În aceeași zi, au vizitat în Ein Karem – Biserica nașterii Sf. Prooroc Ioan Botezătorul, Biserica întâlnirii Sf. Fecioare Maria cu Sf. Elisabeta; peștera Sf. Ioan; la Lida (patria Sf. Gheorghe) au vizitat Mormântul Sf. Mare Mucenic Gheorghe.
Cazarea au avut-o asigurată la Betleem (Hotel Paradise).
Continuarea... în numărul următor al revistei OviDan"! Ovidiu DAN
 

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021