Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

„Dumnezeu este un ocean de dragoste”

Părintele Ambrozie, la Sf. Ap. Andrei

„Dumnezeu este un ocean de dragoste”

Credincioșii care au participat duminică (18 noiembrie 2012) la Sfânta Liturghie la Biserica Ortodoxă Sf. Apostol Andrei din Oradea au avut plăcuta surpriză de a-l vedea și a-l asculta vorbind (preț de 13 minute) pe părintele Ambrozie, unul dintre duhovnicii teologi ai bisericii ortodoxe ruse. La îndemnul părintelui paroh Vasile Bota, părintele Ambrozie ne-a pus la suflet câteva cuvinte despre Dumnezeu.

„Dumnezeu este duh, Dumnezeu este dragoste. Noi creștinii avem în noi foarte multă mândrie, foarte multă răutate. Dumnezeu aceste însușiri nu le are. Dumnezeu este un ocean de dragoste. Vreau să vă spun niște lucruri care nu sunt în Sfânta Evanghelie...”
Și ne-a povestit părintele două istorioare, din pățaniile lui Iisus pe când trecea prin sate, împreună cu ucenicii săi. În prima istorioară, un stăpân care avea o casă spațioasă nu i-a primit să înnopteze la el, în schimb au găsit sălaș la o văduvă; în al doilea caz nu au primit un strop de apă de la cel care avea un butoi plin cu apă, dar au primit de la o tânără care nu avea, dar care a plecat în sat și le-a adus apă. De fiecare dată ucenicii, L-au întrebat pe Hristos ce coroană vor primi văduva și tânăra și ce pedeapsă vor primi cei doi oameni fără suflet. Nemulțumiți de răspunsul primit, ucenicii i-au replicat: „Doamne, unde este adevărul, unde este dreptatea?”
Răspunsul nu a întârziat să vină.
„Nu știți pentru ce am venit eu pe pământ. Eu am venit să mântuiesc lumea. Dumnezeu nu pedepsește niciodată pe nimeni. Dumnezeu ne-a dat un punct de orientare să nu greșim. Atunci când omul se mânie, se umple de ură și răutate. El poate avea probleme cu inima, probleme de tensiune, probleme de stomac, ficat, deci de la cap la picioare are loc o paralizie duhovnicească în acest caz. A fuma, a bea este dăunător? Dacă este dăunător acestea sunt păcate. A te mânia este dăunător? Deci este păcat. A ne îmbuiba este dăunător? Deci este păcat. Voi încheia intervenția mea cu o zicătoare populară: „Dacă ai pierdut bogăția, nu ai pierdut nimic; dacă ai pierdut sănătatea, ai pierdut jumătate; dacă ai pierdut credința în Dumnezeu, atunci ai pierdut totul!”
Pelerinaj în Þara Sfântă
Peste 50 de credincioși ai Parohiei Sf. Ap. Andrei din Oradea au plecat timp de o săptămână (în perioada 9-14 noiembrie 2012), împreună cu părintele paroh Vasile Bota, într-un pelerinaj în Þara Sfântă – „Pe urmele Domnului nostru Iisus Hristos”. Vineri (9 noiembrie), au plecat din București – de la Otopeni, la ora 11.05 cu zbor El AL, sosirea în Aeroportul Bengurion din Tel Aviv. În aceeași zi, au vizitat în Ein Karem – Biserica nașterii Sf. Prooroc Ioan Botezătorul, Biserica întâlnirii Sf. Fecioare Maria cu Sf. Elisabeta; peștera Sf. Ioan; la Lida (patria Sf. Gheorghe) au vizitat Mormântul Sf. Mare Mucenic Gheorghe.
Cazarea au avut-o asigurată la Betleem (Hotel Paradise).
Continuarea... în numărul următor al revistei OviDan"! Ovidiu DAN
 

Trimite email

duminică, 9 mai 2021