Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Premierea câștigătorilor Concursului „Învață bine”

Joi, la Hotel Ramada

Premierea câștigătorilor Concursului „Învață bine”

Au participat la concursul „Învață bine” și au învățat o lecție de solidaritate!

Zeci de elevi, însoțiți de părinți și profesori, au participat joi (15 noiembrie 2012) la festivitatea de premiere a câștigătorilor concursului județean „Învață bine”, organizat în premieră de către Asociația Piticot din Oradea, în parteneriat cu Colegiul Național ,,Iosif Vulcan” și Inspectoratul Școlar Județean Bihor.
Evenimentul a avut loc la Hotel Ramada, iar emoțiile au fost cu atât mai mari cu cât elevii care au participat la concurs au avut ocazia să-l cunoască personal pe Matei Vida, un copilaș grav bolnav care a primit o donație de 2.000 de lei din partea Asociației Piticot, și să afle detalii despre Ștefănuț Zoța, un alt copil cu probleme de sănătate, care va primi un scaun cu rotile performant. Aceste donații au fost posibile grație implicării în concursul „Învață bine” a celor peste 400 de elevi bihoreni care au dorit să-și testeze cunoștințele la cele 7 discipline din competiție: română, engleză, matematică, geografie, istorie, cultură civică și „este afacerea mea”, și care, prin plata taxei de înscriere la concurs, au contribuit, indirect, la această campanie de strângere de fonduri pentru copiii aflați în dificultate.
Obiective realizate
Concursul a avut ca scop motivarea și atragerea elevilor înspre învățătură, prin prezentarea efectelor imediate pe care actul de studiu le poate avea atât în viețile lor, cât și ale celor din jur. „Aproximativ 400 de elevi bihoreni, din ciclul gimnazial, au participat la concursul „Învață bine”. Dintre aceștia, 21 au fost premiați, câștigătorii premiilor întâi primind biciclete, câștigătorii premiilor doi fiind recompensați cu jocuri de masă, iar cei poziționați pe locul trei primind câte o enciclopedie” a spus Dorel Puchianu, director evenimente în cadrul Asociației Piticot. „Considerăm că fiecare participant a ieșit câștigător din această competiție, deoarece a învățat o lecție importantă, aceea a responsabilității sociale și a implicării”, a mai spus Dorel Puchianu.
Ajutați în suferință
Cei 4.000 de lei care s-au adunat după deducerea cheltuielilor cu organizarea concursului „Învață bine” au fost direcționați către două cazuri umanitare înscrise în Asociația Piticot. Primul beneficiar este Matei Vida, un băiețel de 3 anișori din comuna Chișlaz (jud. Bihor), care suferă de sindromul Lesh-Nyhan și care a primit 2.000 de lei pentru achiziționarea medicamentelor necesare. Al doilea beneficiar este Ștefan Zoța din Vaslui, un băiețel de 4 anișori care suferă de o malformație complexă la cord, hidrocefalee, hidronefroza la rinichi și tetrapareză flască. Acesta a primit tot 2.000 de lei, pentru achiziționarea unui scaun cu rotile. Tot pentru a aduce zâmbetul pe chipul unui copil și pentru a-l motiva să învețe cât mai bine, Asociația Piticot a oferit luna trecută un calculator All-in – One, unei eleve de la Liceul de Artă din Oradea. Este vorba despre o adolescentă care excelează la școală, deși trăiește în condiții vitrege, având trei frați și un tată extrem de bolnav. Oferirea acestui cadou a fost posibilă numai cu sprijinul Hotelului Răzvan și al firmei Bene International, care au sărit imediat în ajutorul nostru.
Premianții concursului
Concursul „Învață bine” a avut loc la data de 23 octombrie, fiind organizat simultan în cadrul a 11 centre de examinare din întreg județul Bihor. Probele s-au desfășurat la: C.N. „Iosif Vulcan”, C.N. „Emanuil Gojdu”, Școala Gimnazială „Dacia”, Liceul Teoretic ,,O. Ghibu” , Liceul Teoretic ,,A. Lazăr”, Școala Gimnzială Nr.11, Școala Gimnazială Nr.16, Școala ,,C-tin Șerban Aleșd, Liceul Vocațional Pedagogic ,,N. Bolcaș” Beiuș, Școala ,,Kazinczy Ferenc” Șimian și Școala Gimnazială din  Sânnicolau Român, însă elevii participanți au fost de la toate școlile din județ.
Să-i cunoaștem!
La Lb.română
Locul 1 Barna Raluca cl.V Șc. Nr.16
Locul 2 Lăcătușu Diana cl.V Șc. Nr.16
Locul 3 Sava Dominic cl.V Șc.Nr. 11
La Lb.engleză:
 Locul 1 Bădulescu Andrei cl.VII C.N. „E.Gojdu”
Locul 2 Polman Bogdan cl.VIII C.N. „E.Gojdu”
Locul 3 Vesa Georgia cl.VI C.N. ,,I.Vulcan”
La Matematică:
Locul 1 Vlad Andrei Ioan cl.V Șc. „Dacia”
Locul 2 Dubău Horea Filip cl.V Șc. „Dacia”
Locul 3 Lucaciu Alexandru cl.VIII C.N. ,,I.Vulcan”
La Geografie:
Locul 1 Chiorean Alex cl.VII  Șc. „Dacia”
Locul 2 Pavăl Iulian cl.VII Șc. „Dacia”
Locul 3 Lucaciu Alexandru cl.VIII C.N. ,,I.Vulcan”
La Istorie:
Locul 1 Pintea Anamaria cl.VI  Lic. „O.Ghibu”
Locul 2 Rejto Regina cl.VI Lic. „Fr.Schiller”
Locul 3 Cadar Octavian cl.VIII Lic.de Artă
La Cultură civică:
Locul 1 Jurjuț Dana Ionela cl.VIII C.N. ,,I.Vulcan”
Locul 2 Tontea Daniel cl.VII Lic. ,,A.Lazăr”
Locul 3 Bungău Darius  cl.VII Șc. ,,D.Cantemir”
La „Este afacerea mea”
Locul 1 Gârdan Renata cl.VIII Șc. ,,C-tin Șerban” Aleșd
Locul 2 Marina Vlad cl.VI Șc. ,,C-tin Șerban” Aleșd
Locul 3 Iaroș Adrian cl.VI Șc. ,,C-tin Șerban” Aleșd.
Pe această cale mulțumim tuturor profesorilor care s-au implicat în organizarea concursului, la fiecare dintre cele 11 centre. 
Mulțumiri sponsorilor inimoși
Le mulțumim, de asemenea, sponsorilor și partenerilor media, care au înțeles necesitatea implicării în sprijinirea Concursului „Învață bine”. Este vorba despre: RER Ecologic Service Oradea, Hotelul Ramada Oradea, Editura Aquila’93, Exclusiv Import - Export SRL, Kaufland Romania, Ovidan.ro, Oradea.net, Oradeahub.com, oradea-online.ro, oradeapress.ro, Radio Transilvania, 24 FUN, 18tabu, Antena 1 Oradea, bihorstiri.ro, Crișana, Bihon.ro.
Ariadna Elena Macrea

Trimite email

luni, 10 august 2020