Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Activități înscrise în Cartea Recordurilor

Joi, la Aleșd – „Mai încrezători fără televizor”

Activități înscrise în Cartea Recordurilor

Preșcolarii din grupa mixtă și grupa mare de la Grădinița „Holcim” Aleșd, îndrumați de educatoarele: Florica VESA, Ancuța TUNDUC, Florina PLEȘ și Maria SIMAI, au participat joi (15 noiembrie 2012) la activități înscrise în Cartea Recordurilor.

Activitățile desfășurate în cadrul proiectului cu tema ,,Mai încrezători fără televizor” (proiect implementat în parteneriat cu Pro Cariere Oradea) au avut drept scop dezvoltarea capacităților socio - emoționale și formarea deprinderii de a-și petrece timpul liber participând la activități practice, sportive și distractive.
În abordarea temei, copiii din grupa mixtă s-au întrecut în cadrul unor jocuri de perspicacitate (Cel mai mare castel din pahare de unică folosință), jocuri de îndemânare (Scrierea a cât mai multor   cercuri cu piciorul), de precizie (Aruncarea la țintă fixă a cărților de joc), de mișcare (Săritura în lungime de pe loc) și creativitate (Cel mai atractiv platou cu fructe sau legume).
Copiii au fost foarte încântați și atenți să realizeze recordul de pricepere la grupa din care au făcut parte. La sfârșitul activității, au fost desemnați cei care au reușit să stabilească un nou record (pentru Cartea Recordurilor din grădiniță):
Turcuș Victoria – la săritura în lungime (95 cm), Butiri Ștefania – cel mai frumos platou, Ivan Alexandru – un castel din 60 de pahare, Mihoc Darius – 18 cărți aruncate în pălărie, din 20, Modog Patricia – 27 de cercuri scrise cu piciorul.
Entuziasmul cu care au participat copiii la activitate ne-a demonstrat că inițierea jocurilor de orice fel, atât la grădiniță, cât și acasă, este benefică preșcolarului, că angajarea copiilor în activități practice și distractive constituie alternativa cea mai fericită care poate concura cu succes televizorul și calculatorul (timpul pierdut de copii în fața televizorului și calculatorului).
Părinții, prezenți în număr mare la activitățile noastre, s-au convins, o dată în plus, de puterea motivației (cum a fost în cazul nostru anunțul primit de la primarul orașului de a economisi curent electric, iar pentru copii provocarea de a figura în Cartea Recordurilor grădiniței noastre) și de modalitățile nenumărate pe care le avem pentru a oferi copiilor alternative viabile de petrecere a timpului liber, departe de televizor și calculator. Manifestările s-au vrut invitații la joacă, folosind obiecte obișnuite, la îndemâna oricui, dar care pot produce efecte nebănuite și mai cu seamă multă plăcere copiilor noștri.
În ideea că recordurile pot fi oricând doborâte, sperăm ca părinții și copiii să petreacă cât mai mult timp împreună, exersând și jucându-se, spre binele celor mici.
În căutarea unei comori
La grupa mare, copiii au pornit în căutarea unei comori, „uitând” astfel de televizor; acțiunea avea să ne demonstrează că dorința de a cerceta, a descoperi, a se mișca, a se juca, este mai puternică decât a sta în fața televizorului.
Jocurile propuse de educatoare au fost distractive și antrenante, iar copiii au participat cu plăcere, bucurându-se de ele, alături de părinți. Au fost selectate acele jocuri în care au fost antrenați și părinții. Așa încât, momentele de relaxare totală și bucuria reușitei au fost trăite și împărtășite în comun cu colegii de grupă, dar și cu părinții.
Joi, toată lumea s-a simțit bine, bucuria și mulțumirea au fost împărtășite; copiii, educatoarele și părinții au acționat împreună, au simțit și au trăit aceleași emoții. La final, cu toții am avut satisfacția lucrului bine făcut! (prof. Florica VESA)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Activități înscrise în Cartea Recordurilor.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 31 martie 2020