Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 oct. 2020
1.Numărul cazurilor de infectare la copii și tineri cu vârsta 0-19 ani înregistrate în ultimele 40 de zile, de la începutul școlii până acum, l-a depășit pe cel înregistrat de la începutul pandemiei până la 14 septembrie.
.....
Pe 23 octombrie 2020, vineri, a fost înregistrat un număr de 344 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2 la grupa de vârstă 0-19 ani, potrivit datelazi.ro. Astfel numărul cazurilor înregistrate de la începutul cursurilor în școli și a activităților în grădinițe, adică din data de 14 septembrie până acum, a depășit pentru prima dată pe cel al cazurilor înregistrate de la începutul pandemiei până la începutul anului școlar.
2. Modelul danez de învățământ, prin ochii unei profesoare din România. Cum e școala în Danemarca pe timp de pandemie. Prezență fizică la ore aproape pentru toată lumea și fără mască în sala de clasă
…..
Profesoara Laura Dachin este stabilită de ani de zile în Danemarca, unde a înființat trei școli românești. Aici vin zeci de copii ai comunității de români din Danemarca. Pentru a nu-i rupe complet de România, părinții îi trimit să învețe limba, să studieze obiceiurile, istoria sau geografia României. „E o punte de legătură și pot să facă comparații. Poate că unii se vor întoarce în România”, povestește profesoara.
3. OFICIAL Pentru toți profesorii din preuniversitar anul acesta școlar nu se fac decât cursuri de formare continuă în sistem online, iar evaluarea finală va fi tot on-line pe bază de portofoliu / Furnizorii trebuie să obțină avizul Comisiei Speciale de Acreditare din minister
.....
În anul școlar 2020-2021 nu se desfășoară activități de formare continuă în sistem față-în-față sau blended-learning, ci doar în sistem online, asta prevede ordinul nr. 5.767 din 15 octombrie 2020 privind acreditarea, organizarea și desfășurarea programelor de formare continuă destinate personalului didactic din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021, publicat vineri în Monitorul Oficial.
4. Răzvan Cherecheș, profesor în sănătate publică: Școlile trebuie să poată funcționa on-site cât mai mult. Ministerul Educației să reducă la 15 numărul de elevi din clasă și să introducă sisteme de ventilație cu schimb mare de aer
…..
Școlile vor funcționa tot anul viitor intermitent când în sistem hibrid, când complet online, pentru că și dacă vaccinul va fi disponibil în primăvară, el va fi distribuit și administrat populației de-a lungul anului. Avertismentul vine de la Răzvan Cherecheș, profesor și cercetător la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, unde conduce departamentul de sănătate publică.
5. VIDEO Monica Anisie: Programa va fi adaptată pentru învățarea online și vom anunța cum se va face evaluarea online / În privința olimpiadelor școlare, Ministerul analizează dacă se vor desfășura digital sau dacă se vor anula
.....
Ministerul Educației va modifica programa școlară, ,,pentru învățarea în sistem online”. ,,În curând vom ieși să spunem cum anume se va desfășura activitatea de predare-învățare și evaluare în sistem online. Asta înseamnă de fapt adaptarea programei. Există această posibilitate și am experimentat în primăvară această adaptare a programei pentru examenele naționale, când am modificat programa pentru examen”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, la emisiunea “Viitor cu clasă” moderată de Roxana Hulpe la Știrile Pro TV.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
1. Remus Pricopie, rectorul SNSPA, un nou atac la universitarii-politiceni: E un ,,Bamboo universitar” în beneficiul educației?
-----------
Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, lansează un nou atac la adresa rectorilor-politicieni și a universitarilor influenți și conectați politic. Într-un editorial publicat în Adevărul, intitulat ,,Menirea educației” și în care face…
***
2. EXCLUSIV Op Ed / Copiii trebuie să se întoarcă la școală, dar nu este o opțiune ca lucrurile să rămână neschimbate – comisarul european pentru parteneriate internaţionale, Jutta Urpilainen, şi Henrietta Fore, directoarea UNICEF
-------
Editorial semnat de comisarul pentru parteneriate internaţionale, Jutta Urpilainen, şi de Henrietta Fore, directoarea executivă UNICEF „Un copil, un profesor, o carte, un stilou pot schimba lumea”. Aceste cuvinte rostite…
***
3. Peste 60 de universități din Marea Britanie participă la târgul virtual de studii organizat de British Council pentru studenții europeni
--------
Elevii și studenții vor avea oportunitatea de a intra în legătură cu peste 60 de universități britanice, prin întâlniri online directe cu reprezentanții acestora în cadrul târgului Study UK Europe:…
***
4. Ce se întâmplă cu școlile și after school-urile, dacă Bucureștiul intră în roșu? Monica Anisie: Toate școlile și grădinițele rămân închise pentru 14 zile, cu ore în online
-------
Bucureștiul este la limită să intre în scenariul roșu, după un record de infectări ziua trecută (777) și o rată a incidenței comunicate cu întârziere de 5 ore. Deși încă…

Tinerii ambasadori ai naturii

Proiectul

Tinerii ambasadori ai naturii

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor derulează în perioada mai-noiembrie 2012 proiectul „Tinerii ambasadori ai naturii”, proiect al cărui scop este sensibilizarea și implicarea tinerilor în acțiuni de voluntariat în privința biodiversității.

Proiectul face parte și este finanțat în cadrul Programului de susținere a acțiunilor de tineret P2 al Autorității Naționale pentru Sport și Tineret având ca priorități participarea civică, dezvoltarea și diversificarea acțiunilor privind implicarea tinerilor în viața comunității.
Obiectivele proiectului sunt favorizarea inițiativei și implicării tinerilor în activități de cunoaștere și valorizare a mediului, a ariilor protejate din județul Bihor în mod special, precum și mobilizarea specialiștilor pentru susținerea tinerilor în dezvoltarea de activități de valorizare și cunoaștere a mediului.
În cadrul proiectului au avut loc până în prezent patru ture ghidate în rezervații naturale ale județului Bihor și informarea a peste 150 de tineri cu privire la rezervațiile din județ.
Ieșirile au avut loc în aria protejată Defileul Crișului Repede-Pădurea Craiului, la Damiș la Centrul de Resurse al Ecotop Bihor, în rezervația naturală Tășad, unde au fost vizitate situl paleontologic de la Tășad care este unul dintre cele mai importante și bogate din țară, aici fiind descoperite fosile de balenă pitică, delfini și numeroase urme pietrificate ale vieții marine din străvechea Mare Panonică, precum și Centrul de vizitare muzeal din Tășad.  
În cadrul acestor vizite am beneficiat de sprijinul specialiștilor de la Muzeul Þării Crișurilor, Societatea de Istorie Naturală Nymphaea, Ecotop Oradea, Asociația Urbarială „Negru Vodă” Tășad, CAPDD Bihor.
Duminică, 18 noiembrie, a avut loc o ieșire la Peștera Unguru Mare, peșteră ce face parte din Situl Natura 2000 Defileul Crișului Repede - Munții Pădurea Craiului (cu participarea a 45 de elevi și însoțitori de la liceele teoretice „Lucian Blaga” și „Onisifor Ghibu”), iar marți, 20 noiembrie, o nouă ieșire în rezervația Tășad, cu participarea a 45 de elevi de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”. Am beneficiat de sprijinul doamnelor profesoare Adriana Meșter și Otilia Filip de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” și al doamnei profesoare Camelia Timofte de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”.
Până în prezent la proiect au participat 150 de elevi de la mai multe școli și licee din Bihor, printre care amintim: Colegiul Național „I.Vulcan”, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Liceul Teologic Greco – Catolic „Iuliu Maniu” Oradea și Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”.
Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Muzeul Þării Crișurilor, Societatea de Istorie Naturală Nymphaea, Ecotop Oradea, Asociația Gata Oricând.
Proiectul este organizat și derulat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor, fiind finanțat de Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor. (Daniela Băltățescu)

Trimite email

miercuri, 28 octombrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!