Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Program artistic, sesiune de comunicări, și concurs tematic “Mihai Eminescu”

Luni și marți, la C.T. “C. Brâncuși” Oradea

Program artistic, sesiune de comunicări, și concurs tematic “Mihai Eminescu”

La Colegiul Tehnic “Constantin Brâncuși”, activitățile închinate sărbătoririi a 158 de ani de la nașterea “Poetului nepereche”, Mihai Eminescu, s-au derulat pe parcursul a două zile (luni și marți, 14 și 15 ianuarie 2008), constând într-un program artistic, o sesiune de comunicări științifice și un concurs tematic.

Viața și opera lui Mihai Eminescu
Momentul artistic de luni a fost prezentat de elevi din clasele a IX-a A și B, îndrumați de profesoarele de limba română Ana-Maria Iova și Crina Ghergheleș. Recitatorii s-au oprit asupra unui buchet de poezii cunoscute, reprezentative din lirica eminesciană, iar actorii au subliniat eul liric printr-un fragment dramatic din opera în proză.
Ieri, profesorii catedrei de limba și literatura română (Ana-Maria Iova, Crina Ghergheleș, Mădălina Lupău, Adriana Abrudan și Alina Ciucioiu) au organizat o sesiune de comunicări științifice, intitulată “La steaua”, iar patru echipaje de elevi din clasele a XII-a A (Rareș Buștean, Danca Soica și Ana-Maria Tașnadi), a X-a A (Adela Buciuman, Ioana Ștefan și Carmen Gongolea), a IX-a A (Daniela Negrea, Ioana Buciuman și Cosmina Amărioarei) și a IX-a B (Gianina Martinaș, Bako Anita și Paul Bărar) s-au întrecut în a-și etala cunoștințele legate de viața și opera “Luceafărului poeziei românești”. La finalul celor zece întrebări de concurs, “bobocii” din IX A aveau să ocupe primul loc, urmați de a X-a A, “bobocii” din IX B și a XII-a A. Toți concurenții au fost răsplătiți cu diplome și premii, potrivit locului ocupat în clasament (premiile au constat în cărți și dulciuri).
Manifestările s-au bucurat de atenția și sprijinul conducerii colegiului (director,  prof. Mihai Crețu, director adjunct, ing. Aurora Tabacu), fiind coordonate de prof. Ana-Maria Iova, consilier educativ, sub egida catedrei de limba și literatura română. (Adela & Ovidiu)    

Trimite email

marţi, 4 august 2020