Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Copiii și creațiile lor, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”

Întâlniri sub „zodia poeziei”

Copiii și creațiile lor, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”

De câțiva ani, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” întinde o mână copiilor și tinerilor, îndemnându-i să citească, dar și să scrie...

Dna profesor Mariana Barna, coordonator al secției de copii și tineret, le-a propus „Maratonul lecturii”, iar mulți au răspuns pozitiv acestei provocări, fie și numai de dragul concursului și al titlurilor puse în joc. De-acum îi îndemnă la creație: să compună, să scrie versuri, iar periodic îi adună să citească din creațiile lor.
Săptămâna trecură s-au întâlnit în Ludoteca secției, condeieri de la Școala Gimnazială „Dimitrie Catemir”, însoțiți de însuși directorul școlii, doamna profesor dr. Viorica Popa. Ca să le crească și mai mult aripile, dna Mariana le-a publicat selectiv versurile pe Blogul copiilor.
Fiind „felia” lor din care să guste și să mai poftească, vă citim îndemnul de pe Blogul copiilor (cităm de pe blog):  
Dragii noștri cititori,
Dorim să împărtășim cu voi lucruri cât mai bune, experiențe noi și plăcute. Încercăm să vă oferim, în principal, informații pe care să nu le întâlniți în altă parte și care să vă privească în mod direct. Credem că o să vă placă și vă încurajăm să luați legătura cu noi.
O primă informație furnizată copiilor pe blog este cea legată de Maratonul lecturii, aflat la ediția a V-a...
Nicholas – poetul clasei a III-a A
Ieri (luni, 26 noiembrie 2012), în fața „reflectoarelor” a fost invitat Nicholas Pendea, poetul clasei a III-a A de la Colegiul Național „Iosif Vulcan” din Oradea. În ultima perioadă, Nicholas s-a simțit cercetat de muză și îndemnat să compună versuri colegilor de clasă, mamei sale, doamnei învățătoare, dar nu numai... Mamei sale i-a compus versuri într-o pauză.
Însoțit de colegii de clasă, de doamna învățătoare - profesor dr. Maria Donca, și de cei dragi din familie (mama Monica, tata Adrian, bunica Viorica și surioara Keira), Nicholas s-a simțit ieri ca la o ședință de cenaclu, unde a citit poezia dedicată mamei („Iubirea de mamă”), în schimb, colegii i-au citit poeziile, mesajele în versuri adresate lor (de ziua lor), dar și darurile sale versificate închinate toamnei: „Moldoveanca” – Alesia Pintea, „Un prieten adevărat” – Luca Rătan, „Fata dulce” – Ștefania Luncan. „Roșchi, Pufy și Negrilă” – Patrick Ganea, „Toamna” – Mara Floruț, „Unde, oh, unde …” – Alexandru Mesaroș, „O fată ca niciodată” – Daria Voichescu, „Fata” – Antonia Morcovescu, „Tușica mea” – Tania, „Vanessa” – Vanessa Laza, „Cine ne-nvață” – Diana Borza...
A fost ca un dar de ziua sa (chiar dacă ziua sa de naștere a fost sâmbătă, 24 noiembrie, când a împlinit 9 ani); luni a fost ziua unui alt coleg de clasă, Alex Mesaroș, iar colegii le-au cântat  amândurora La mulți ani!
Așadar, dragi copii, citiți, citiți... și scrieți, iar prietena voastră, doamna Mariana, vă așteaptă la Ludotecă! Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Copiii și creațiile lor, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 18 ianuarie 2020