Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cină și petrecere în stil american

Ziua Recunoștinței, sărbătorită la Șc. „Avram Iancu”, Oradea

Cină și petrecere în stil american

În acest weekend, elevii clasei a V-a B au celebrat Ziua Recunoștinței sub forma unei cine și petreceri în stil american.

Activitatea s-a desfășurat în spațiosul cabinet de limbi moderne de la Școala Gimnazială „Avram Iancu”, unde elevii au beneficiat de plase, cărți și internet pentru a putea aflat cât mai multe lucruri legate de importanța acestei sărbători. Astfel, au descoperit împreună cu profesoara lor de limba engleză, Iulia Lorena Barna, că Thanksgiving Day (Ziua Recunoștinței), este o sărbătoare de familie, o zi în care fiecare aduce mulțumiri pentru reușitele de peste an.
Originea datează din 1621, când primii coloniști sosiți în Lumea Nouă și-au exprimat recunoștința față de recolta miraculoasă obținută în condiții climatice dure. Mâncărurile tradiționale de Ziua Recunoștintei sunt curcanul umplut, jambon, cartofi dulci, porumb, plăcintă și dovleac.
Elevii au adaptat acest eveniment în școala lor, aducând mulțumiri pentru rezultatele obținute, apoi au început cina cu diverse produse alimentare aduse de-acasă. Veselia s-a materializat prin dansul de la finalul activității. (prof. Lorena BARNA)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cină și petrecere în stil american.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 18 august 2019