Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

În campusul Universității Agora, s-a serbat ieri Ziua Națională a României

„Am ales să fim printre primii...”

În campusul Universității Agora, s-a serbat ieri Ziua Națională a României

Sub coordonarea dlui conf. univ. dr. Vasile Creț, general de brigadă în rezervă, în campusul Universității Agora s-a serbat ieri (marți, 27 noiembrie 2012), Ziua Națională a României.

O gardă de studenți din anul II de la Poliția Locală, îmbrăcați în uniforme (Ujvarosi Mark, Roxana Bradea și Bogdan Valentin Ianceu) a prezentat onorul la ridicarea drapelului României pe catarg, în timp ce elevi din anul I, clasa 202, de la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea au intonat Imnul de Stat. Ei au fost acompaniați la trompetă de agent-șef Călin Neaga; alături de ei, în flancul drept, s-au aflat comisar-șef Bilan Maria, comisar Kiss Etelka, precum și agent-șef principal Marius Voinea, care, cu ținutele lor impecabile, au adus un plus de culoare și frumusețe. Mesajul agenților de frontieră a fost preluat și amplificat de membrii Agora Artistic Group (Carmen Stoica, Claudia Andrada Breb, Cristina Romocea, Alexandra Broinaș, Dorina Popovici și Ioan Claudiu Ardelean), care au cântat dumnezeiește un buchet de cântece patriotice, în acompaniament de orgă.
Tot pentru acest moment de sinceră vibrație sufletească, cei mai mici „soldați”, copiii Școlii internaționale Agora au expus  lucrările lor speciale în fața scenei pentru a fi admirate în voie de toți participanții la eveniment, invitați, cadre didactice, studenți și elevi.
„Am ales să fim printre primii...
Gazda bună, distinsul profesor univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu, a felicitat, deopotrivă, organizatorii și protagoniștii manifestării, invitându-i, potrivit tradiției, la o cană cu vin fiert, un covrig și o felie de cozonac.
„Am ales să fim printre primii care sărbătoresc un moment înălțător – Ziua națiunii noastre, de la 1 Decembrie.
Este pentru a doua oară când participăm la un asemenea moment în instituția noastră, dar vrem ca acest moment să devină o tradiție pentru noi toți. Anul acesta avem invitați și din afara instituției. Permiteți-mi să le mulțumesc profesorilor și elevilor de la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră și să sperăm că de-acum încolo vom organiza și alte evenimente împreună.
Cu toții am apreciat calitatea mesajului transmis prin intermediul grupului artistic al Universității noastre.
Se cuvine să le mulțumim și copiilor de la Școala intenațională și să le admirăm lucrările pe care s-au străduit să ni le prezinte.
Vă mulțumesc încă o dată tuturor și haideți să ciocnim o cană cu vin”, a spus în încheiere dl prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu. (Ovidiu DAN)  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021