Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Cooperarea polițienească în era globalizării”

Ieri, la Universitatea Agora

„Cooperarea polițienească în era globalizării”

În Amfiteatrul albastru, a avut loc deschiderea oficială a conferinței internaționale cu tema „Cooperarea polițienească în era globalizării”.

Aflată la cea de-a III-a ediție, conferința se înscrie în aria de studiu a Științelor administrative, făcând parte din seria de manifestări științifice organizate în cadrul Departamentului de Științe Sociale, Facultatea de Drept și Științe Economice.
Evenimentul a fost organizat în colaborare cu: Centrul Euroregional de Prevenire și Combatere a Criminalității Transfrontaliere, www.cepct.ro; Centrul de Informare EUROPE DIRECT, Universitatea AGORA, Oradea, Nord-Vest, www.europedirect-agoraoradea.ro;
Modulele europene „Jean Monnet”:
*Libera circulație a persoanelor în spațiul Uniunii Europene;
*Uniunea Economică și Monetară.
În cadrul secțiunii dedicate dezbaterilor în plen, domnul dr. Liviu Popa (Conference Chair) a susținut o prelegere pe tema „Poliție și societate”, încadrându-se prin mesajele de responsabilitate socială în semnificația Zilei Naționale.
Lucrările conferinței s-au desfășurat în cadrul a trei paneluri:
Panelul I: Comunicare și eficiență în acțiunile polițienești;
Panelul II: Siguranța persoanei în societatea informațională;
Panelul III: Cooperare judiciară internațională în materie penală.
Lucrările prezentate în cadrul conferinței, selectate în urma procesului de recenzie, vor fi publicate în numerele din 2013 ale revistei AGORA International Journal of Juridical Sciences, clasificată C.N.C.S.I.S. B+, indexată în mai multe baze de date internaționale (EBSCO, COPERNICUS, DOAJ, ULRICH ș.a.). (lect. univ. drd. Delia Florian)

Trimite email

luni, 3 august 2020