Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

„Cooperarea polițienească în era globalizării”

Ieri, la Universitatea Agora

„Cooperarea polițienească în era globalizării”

În Amfiteatrul albastru, a avut loc deschiderea oficială a conferinței internaționale cu tema „Cooperarea polițienească în era globalizării”.

Aflată la cea de-a III-a ediție, conferința se înscrie în aria de studiu a Științelor administrative, făcând parte din seria de manifestări științifice organizate în cadrul Departamentului de Științe Sociale, Facultatea de Drept și Științe Economice.
Evenimentul a fost organizat în colaborare cu: Centrul Euroregional de Prevenire și Combatere a Criminalității Transfrontaliere, www.cepct.ro; Centrul de Informare EUROPE DIRECT, Universitatea AGORA, Oradea, Nord-Vest, www.europedirect-agoraoradea.ro;
Modulele europene „Jean Monnet”:
*Libera circulație a persoanelor în spațiul Uniunii Europene;
*Uniunea Economică și Monetară.
În cadrul secțiunii dedicate dezbaterilor în plen, domnul dr. Liviu Popa (Conference Chair) a susținut o prelegere pe tema „Poliție și societate”, încadrându-se prin mesajele de responsabilitate socială în semnificația Zilei Naționale.
Lucrările conferinței s-au desfășurat în cadrul a trei paneluri:
Panelul I: Comunicare și eficiență în acțiunile polițienești;
Panelul II: Siguranța persoanei în societatea informațională;
Panelul III: Cooperare judiciară internațională în materie penală.
Lucrările prezentate în cadrul conferinței, selectate în urma procesului de recenzie, vor fi publicate în numerele din 2013 ale revistei AGORA International Journal of Juridical Sciences, clasificată C.N.C.S.I.S. B+, indexată în mai multe baze de date internaționale (EBSCO, COPERNICUS, DOAJ, ULRICH ș.a.). (lect. univ. drd. Delia Florian)

Trimite email

joi, 23 septembrie 2021