Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Receptarea lui Eminescu

Marți, 15 ianuarie, la C.T. „M. Viteazul” Oradea

Receptarea lui Eminescu

Ziua de 15 ianuarie a fost sărbătorită și de liceenii Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea. Sub coordonarea profesorilor de limba și literatura română a fost organizată o sesiune de comunicări științifice cu tema „Receptarea lui Eminescu”.

Atmosfera de sărbătoare a fost creată de un moment literar-muzical susținut de elevii clasei a XI-a C și a XII–a B. Cea care a captat întreaga atenție a celor prezenți în sală a fost eleva Balogh Brigitta, laureată a mai multor festivaluri naționale de muzică ușoară. Aceasta a interpretat, în manieră personală, cântece pe versurile poetului Mihai Eminescu. 
La sesiunea de lucrări științifice au fost abordate teme diferite din viața și activitatea literară a marelui poet, insistându-se pe aspectele ce urmăresc receptarea operei lui Mihai Eminescu azi. Dintre participanți s-au evidențiat: Tabita Lucaci, Ioana Blaj și Florina Vinter  (din clasa a XI-a C), Georgiana Bohuș și Cătălin Pleș (a XI-a A), Georgeta Finna (a IX-a B), Georgiana Duluș și Elena Copil (din clasa a XI-a F). (Adina D.)

Trimite email

vineri, 23 august 2019