Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Împreună, de Ziua Þării la Colegiul Național „Mihai Eminescu”

Manifestare de 1 Decembrie

Împreună, de Ziua Þării la Colegiul Național „Mihai Eminescu”

Suntem un colegiu mare, cu peste 1.500 de elevi, și am încercat să ne bucurăm împreună pentru Ziua României, așa că ne-am adunat, prin reprezentanți, în sala noastră de festivități: copii din clasele primare, de la gimnaziu și de la liceu, alături de doamne învățătoare și profesoare, dar și de părinți.

Doamna director Maria Onița, profesor de istorie, ne-a adus un cald mesaj de sărbătoare națională, iar doamna profesor Daniela Duma ne-a spus povestea Tricolorului, istorisire în care câțiva bobocei din clasa I au reprezentat simbolic provinciile istorice românești. Mesajul liceenilor, adus de doamna profesor Cristina Marian, s-a concretizat într-o prezentare multimedia a valorilor românești din diferite domenii de activitate. Apogeul întâlnirii a fost atins de elevii clasei I B care, costumați în straie populare, au recitat și au cântat cu drag, cu sinceritatea specifică vârstei, despre cum s-a format România. Reprezentarea lor artistică a fost coordonată de doamnele învățătoare Ioana Borza și Ramona Fele. Cei prezenți în sală i-au aplaudat îndelung, strigând solidar „Trăiască România dodoloață!”
De remarcat gestul unei fetițe din clasa a II-a, Alexandra Oegar, care, din proprie inițiativă, a venit la cursuri îmbrăcată în costum național, motivând că doar așa înțelege ea să spună „La Mulți Ani!” României.
A fost o manifestare firească, frumoasă, împreună de Ziua Þării, în felul nostru românesc. (M.C.)

Trimite email

luni, 14 octombrie 2019