Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Tradiția bunelor obiceiuri la „Mihai Viteazul”

Miercuri, din nou la Spitalul de copii

Tradiția bunelor obiceiuri la „Mihai Viteazul”

Miercuri (5 decembrie 2012), elevi și foști elevi ai Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea, însoțiți de diriginta lor, doamna profesor Nicoleta Pop, au revenit cu daruri de Moș Nicolae la copiii internați la secția Pediatrie a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea.

Unii au venit pentru prima oară, iar alții pentru a cincea oară doar de Moș Nicolae, respectiv a VIII-a oară cu daruri ...
Am mai spus-o și repetăm faptul că an de an (de cinci ani încoace), elevii de la C.T. „Mihai Viteazul” din Oradea, clasa doamnei prof. Nicoleta Pop, sunt primii care, în Ajun de Moș Nicolae, fac bucurii copiilor internați la secția Pediatrie a fostului Spital de copii. Și de această dată, în fruntea grupului s-au aflat Crăciunița (Georgiana Gavra - actualmente studentă, în anul I la Peisagistică) și Moșul cel Tânăr (Ionuț Pătcași), alături de alți foști colegi de clasă și de alți elevi ai colegiului: Mădălina Bronț, Ecaterina Bocra, Sergiu Þic, Bernadett Oșvald, Lidia Dobai, Rahela Balaj, Maria Stoica, Andreea Iluț și Corina Ghergheleș.
„Ne bucurăm că și de această dată am putut fi alături de acești copii minunați cu mici daruri și cu multă bucurie în suflete; încărcându-ne cu energie, vom lupta mai departe pentru a-i vizita așa cum ne-am obișnuit cât am fost liceeni, măcar de două ori pe an (în Ajun de Moș Nicolae și la Paști). De această dată, am confecționat brățări, felicitări și ornamente specifice pomului și sărbătorilor de iarnă. Acestea au fost comercializate în incinta școlii; singurele donații acceptate au constat în hăinuțe și jucării. Dulciurile și fructele au fost achiziționate din banii obținuți în urma comercializării ornamentelor.
Mă bucur de faptul că ne-am ținut de cuvânt; am promis că vom reveni cu daruri la Spitalul de copii chiar dacă am absolvit colegiul.
Doresc să aduc mulțumiri doamnei diriginte Nicoleta Pop, pe care o păstrăm în suflet ca pe o icoană, elevilor din clasele a X-a H și a XI-a G, foștilor mei colegi, actualmente studenți, pentru jucăriile donate, dar și profesorilor mei de la Universitatea Oradea”, ne-a declarat frumoasa Crăciuniță.
Rar am întâlnit elevi atât de apropiați de dirigintele lor, cum este acest caz de excepție; doamna profesor Nicoleta Pop continuă să rămână la sufletul absolvenților, care o păstrează în inimă ca pe cel mai de preț dar primit pe băncile liceului. Să recunoaștem însă că și asemenea elevi sunt rari, precum: Georgiana, Ionuț, Mădălina, Ecaterina, Sergiu și Bernadett.
Cinste lor! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Tradiția bunelor obiceiuri la „Mihai Viteazul”. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 4 august 2020