Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

ACCES – consiliere privind orientarea în carieră pentru tineri

De la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor

ACCES – consiliere privind orientarea în carieră pentru tineri

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor derulează în perioada octombrie- decembrie 2012 proiectele „Acces-consiliere privind orientarea în carieră pentru tineri”, la Oradea și Ștei, proiecte ce se desfășoară în cadrul programului Centrelor de Tineret din Oradea și Ștei.

Obiectivele acestor proiecte sunt susținerea a zece sesiuni de consiliere privind orientarea în carieră (șase la Oradea și patru la Ștei, evaluarea intereselor vocaționale a 75 de elevi (48 la Oradea și 27 la Ștei), identificarea abilităților personale a 75 de elevi (48 la Oradea și 27 la Ștei), pe baza unei liste de abilități propuse de către trainer din ariile comunicare, conducere, rezolvare de probleme, capacitate de decizie, relații sociale, conștientizarea de către 75 de elevi a nevoii de decizie informată privind viitoarea carieră.
 Proiectele fac parte și sunt finanțate în cadrul Programului de centre de tineret P1(ce presupune dezvoltarea unui set de module de servicii specifice pentru tineri), al Autorității Naționale pentru Sport și Tineret.
Tinerii participanți în proiect au fost selectați cu sprijinul mai multor licee din Oradea, cu care s-au încheiat parteneriate în acest sens, amintim Colegiul Național „Iosif Vulcan”, Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”. La Ștei s-a încheiat un protocol în acest sens cu Colegiul Național „Avram Iancu”.
Sesiunile de orientare în carieră sunt susținute de traineri ai Asociației Pro Cariere din Oradea. În cadrul proiectului au avut loc până în prezent opt sesiuni de orientare, ultimele sesiuni urmează să se desfășoare luni, 10 decembrie la Ștei, cu participarea a 27 de liceeni din clasele a XI-a și a XII-a de la Colegiul Național „Avram Iancu” din Ștei.
Proiectul este organizat și derulat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor, fiind finanțat de Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor. Parteneri în proiect sunt pentru Oradea Uniunea Studenților Maghiari din Bihor, Colegiul Național „Iosif Vulcan”, liceele teoretice „Aurel Lazăr”, „Lucian Blaga” și „Onisifor Ghibu”, iar pentru Ștei, Primăria Ștei, Asociația Gata Oricând și  Colegiul Național „Avram Iancu” din Ștei. (Daniela Băltățescu)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ACCES – consiliere privind orientarea în carieră pentru tineri.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 16 mai 2021