Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

La Rieni - ,,Pe-al nostru steag e scris Unire”

De Ziua Națională a României

La Rieni - ,,Pe-al nostru steag e scris Unire”

,,UNIRE” a fost cuvântul care a răsunat în inimile și în gândurile preșcolarilor și elevilor de la școlile gimnaziale din Rieni și Ghighișeni, timp de două săptămâni, perioadă în care au pregătit activitățile din cadrul proiectului: ,,1 Decembrie – Ziua tuturor românilor” - activități care au fost prezentate joi, 29 noiembrie 2012 în cadrul unui spectacol omagial.

Astfel, au fost vizionate PPT-uri despre Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, au fost rostite poezii și s-au intonat cântece despre trecutul țării și frumusețile patriei, a fost realizată o expoziție de desene și machete specifice zilei de 1 Decembrie.
Activitățile au fost coordonate de prof. Liliana Balint - directorul școlii, prof. Angela Ilieș - consilier educativ, prof. de istorie Marțian Dudaș și Mircea Hânciu,  prof. de lb. română Loredana Marge,  prof. înv. primar Jurj Ioana, înv. Nagy-Panda Laura, educ. Costea Corina.
Prin activitățile desfășurate, am dorit să insuflăm elevilor noștri spiritul civic și patriotic, sentimentul că aparținem unui popor cu o istorie bogată. Datoria noastră este să păstrăm moștenirea străbună și să o transmitem generațiilor viitoare.
De Ziua Națională a României, Școala Gimnazială nr. 1 Rieni urează tuturor românilor multă sănătate, fericire, prosperitate; să fim mândri că suntem români! (Ilieș  Angela)

Trimite email

duminic, 16 iunie 2019