Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Bucurie copiilor cu boli terminale din cadrul Fundației Hospice Emanuel

Fundația Comunia, în colaborare cu Școala Gimnazială Nr. 11, au oferit

Bucurie copiilor cu boli terminale din cadrul Fundației Hospice Emanuel

În perioada 26-29 noiembrie 2012, s-a desfășurat „Săptămâna legumelor și fructelor donate”, în cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 11 Oradea.

Scopul este acela de a sensibiliza elevii și cadrele didactice cu privire la situația dificilă în care se află copiii cu boli terminale. Prin acest demers se intenționează consolidarea abilităților copiilor de a trăi împreună cu ceilalți într-o societate unită și solidară în care contează valențele umanitare, implicarea, angajamentul și responsabilitatea. S-au implicat 350 de elevi voluntari, 30 de cadre didactice din școală care au colectat peste 700 de kg de fructe și legume.
Un efect al crizei economice care a lovit România, este vulnerabilitatea persoanelor care suferă de boli incurabile, o categorie de persoane care se confruntă cu un cumul de probleme: medicale, sociale, emoționale, financiare, familiale, spirituale. Pacienții cu boli incurabile cheltuie mare parte din veniturile lor și ale familiilor lor pe medicamente, rămânând astfel cu foarte puține resurse pentru viața lor de zi cu zi. Lipsa resurselor financiare înseamnă lipsa de alimente care implicit duce la o înrăutățire a simptomelor bolii și poate chiar la scurtarea vieții în cazul bolnavilor de cancer. Pentru a-i ajuta pe cei care se luptă cu boala, Fundația Comunia împreună cu elevii de la Școala Gimnazială Nr. 11 din Oradea, au oferit Fundației Hospice Emanuel pachete generoase de produse alimentare, constând în peste 700 de kilograme de fructe și legume pentru beneficiarii Hospice. Noi, personalul de la Hospice Emanuel, ne-am bucurat enorm să vedem că inimile copiilor și tinerilor au fost sensibile și deschise, atunci când au fost îndemnați să-i ajute pe cei aflați în suferință. Mulțumim d-nei profesoare Ilisei Tereza coordonatoarea acestei activități și dnei director Adelina Iacob, cadrelor didactice care s-au implicat activ cât și elevilor de la Școala Gimnazială Nr.11 Oradea, pentru că au înțeles că viața înseamnă și implicare socială, reușind astfel să privească dincolo de propriile lor nevoi. Pe lângă faptul că trupul le este greu măcinat de boală, unii dintre beneficiarii serviciilor hospice au de înfruntat zilnic un alt dușman, la fel de aprig și de îndârjit: lipsa banilor și a resurselor pentru asigurarea nevoilor minime necesare unui trai decent. Pe lângă asigurarea îngrijirii medicale, Hospice Emanuel cu ajutorul partenerilor, oferă lunar servicii de asistență socială familiilor îngrijorate cu privire la ce poate să le aducă ziua de mâine. Ne bucurăm de fiecare oportunitate prin care putem să ridicăm poveri de pe umerii mult prea încercați ai semenilor noștri. Și prin acest gest plin de generozitate, împreună, am reușit să facem o diferență în viețile a 50 de familii, asigurându-i că nu sunt singuri în fața bolii și că ne pasă de suferința lor! Mulțumim Fundației Comunia și Școlii Gimnaziale Nr. 11 pentru implicare și pentru că sunt alături de copiii și adulții care se luptă cu această cruntă boală.
Anca Suciu – manager proiecte

Trimite email

luni, 19 august 2019