Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

1 Decembrie la Vașcău

De Ziua Națională

1 Decembrie la Vașcău

La Școala Gimnazială „Nicolae Bogdan” din Vașcău, sub coordonarea doamnei director, prof. Liliana Laza, s-au desfășurat activități diverse cu ocazia Zilei Naționale a României.

La biblioteca școlii au fost expuse  volume de carte istorică și imagini ale evenimentelor care au premers Marea Unire de la 1918. Elevii, îndrumați de prof. Adina Galea, au răsfoit documente istorice, au identificat în fotografii pe artizanii unirii, au ascultat materialele pregătite, din care au înțeles importanța evenimentului pentru toți românii.
În Centrul de Documentare și Informare s-au făcut pregătiri pentru a marca interesul acordat de școlari Marii Uniri. Astfel, sub îndrumarea prof. Lavinia Morar, elevii clasei pregătitoare au expus desene cu tema „Unirea cea Mare”, apoi au recitat poezii patriotice.
În fața unui auditoriu alcătuit din elevi și cadre didactice, prof. Anca Tanko a prezentat importanța evenimentului sărbătorit la 1 Decembrie, după care elevii clasei a V-a au recitat și au cântat sub îndrumarea dirigintei lor, prof. Carmen Ifrim.
Pentru a marca importanța evenimentului,elevii clasei a VIII-a, stimulați de diriginta lor, prof. Simona Bodin, au adăugat lângă insigna matricolă tricolorul României, cântând alături de colegii lor „Treceți batalioane române Carpații” și alte cântece patriotice.
Manifestarea a avut un succes deplin, cu atât mai mult cu cât elevii au propus și s-au implicat în derularea programului. (Cristina L.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: 1 Decembrie la Vașcău.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

smbt, 24 august 2019