Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Vine Crăciun cel Bătrân”

Moștenire și tradiție românească

„Vine Crăciun cel Bătrân”

Miercuri (5 decembrie 2012), în Ajun de Moș Nicolae, în sala festivă a Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea a avut loc un adevărat spectacol de Crăciun.

În cadrul proiectului educațional județean „Moștenire și tradiție românească”, coordonat de prof. Florentina Duma, Româneac Cornelia, Româneac Iosif și Druță Georgeta, miercuri, s-a desfășurat spectacolul „Vine Crăciun cel Bătrân”, cu participarea partenerilor de proiect : Grădinița Nr. 28 – „Nufărul”, Grădinița Nr. 27 – „Voinicel” și Grădinița Nr. 30 din Oradea, Școala Gimnazială din Săliște de Vașcău și Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”.
În deschiderea manifestării, doamna profesor Cornelia Româneac, directorul Grădiniței Nr. 28 – „Nufărul”, a salutat artiștii parteneri prezenți la spectacol, pe dl consilier Dan Octavian, mulțumindu-i pentru tot sprijinul constant pe care domnia sa îl acordă grădiniței prin proiectele derulate în parteneriat cu Primăria Oradea, între care și achiziționarea frumoaselor costume populare pe care micii artiștii le-au îmbrăcat pentru această serbare de suflet.
Primii colindători ai serii au fost copiii din grupa mare A (îndrumați de ed. Maria Cherloabă și Adriana Tirla), cu un frumos obicei de Crăciun – „Venirea Domnului”; ei au fost urmați de colegii lor de la Grădinița Nr. 27 (coordonați de prof. Georgeta Druță și Elisabeta Tăut), cu un recital de colinde („de dragul Mariei și al Mântuitorului”); recitalul colindătorilor de la Grădinița Nr. 28 a continuat „cu multă voie bună”, adusă de preșcolarii din grupa mare B (îndrumați de ed. Crina Demian și Nagy Ioana); ei au colindat „Cerul și pământul” și „Noi umblăm a corinda”. Colegii lor din grupa coordonată de ed. Dana Suciu și Dana Leucea au adus pe scenă obiceiul „Mersul cu capra”, colindând „Vine Crăciun cel Bătrân/ Dar el vine cam încet/ Că i-i calul ciumpăvitu...”
„Iisuse, lumina Ta s-o aduci în viața mea!”
Cei mai mari dintre parteneri, elevii clasei a II-a B, elevii dlui învățător Iosif Româneac, au vestit unei săli întregi, arhipline, Nașterea Pruncului Sfânt; solistul grupului a fost Robert Păulaș. Ei ne-au adus lumini în inimi, lumina de Crăciun.
„Lumini, lumini de Crăciun/ Lumină și în inima ta/ Să fim mai voioși și mai buni!”
„Colindă, colindă și tu de Crăciun/ Îngerii cântă în cor/ S-a născut Iisus Hristos pe pământ/ Cu credință să-L primim”.
Iar la final, toți copiii l-au rugat pe Mântuitorul: „Iisuse, lumina Ta s-o aduci în viața mea!”
Neîntrecuți și la joc, aceiași strașnici colindători din clasa a II-a B și-au încheiat recitalul cu o suită de dansuri populare... de „dragul Mariei și al Mântuitorului”, născut pentru noi, să ne izbăvească și să ne mântuiască! Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Vine Crăciun cel Bătrân”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 9 aprilie 2020