Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cercul de lectură de la „Miron Pompiliu”

„Lecturile copilăriei” de la Ștei

Cercul de lectură de la „Miron Pompiliu”

La Școala Gimnazială „Miron Pompiliu” din Ștei, în cadrul Centrului de Documentare și Informare se desfășoară săptămânal cercul de lectură.

Organizatorii lecturiadei sunt: inst. Ileana Tomescu - bibliotecar, prof. Adelina Mangra - lb.română, prof. Ioana Blaj - lb. română, prof. Simona Pantea - lb. română și prof. Daniela Ciupe - engleză, prof. docum. Gabriel Vancea.
La cerc sunt înscriși elevii din clasele a VI-a, silitori și interesați de lectură, de studiu. Activitățile din cadrul cercului  fac parte din proiectul anual intitulat: „Lecturile copilăriei”.
Scopul acestor activități este acela de a îmbogăți vocabularul elevilor, de a-i stimula spre lectura de plăcere, de a descoperi și pune în valoare capacitățile și resursele intelectuale ale tinerilor.
În cadrul activităților, s-au prezentat mai multe titluri de opere. Elevii au avut posibilitatea să aleagă ce lectură vor citi și vor audia.
Scenariu momentelor
Elevii au lecturat și audiat opera literară  „Aventurile lui Habarnam”, de Nikolai Nosov.
Participanții s-au delectat citind pe roluri câteva basme cuprinse în volumul  „În țara Lioarei”, de Ioan Simedre Delaștei.
Copiii au realizat creații plastice pornind de la personajul principal din cadrul operei studiate.
Elevii și-au demonstrat talentul prin compoziții proprii în versuri.
S-au amuzat și au descoperit sensuri noi ale cuvintelor dezlegând ghicitorile propuse și proverbele prezentate.
În urma acestor întâlniri, elevii participanți au prins gustul lecturii, dovadă fiind faptul că aceste cărți prezentate au prins rădăcini în sufletul lor.
Activitatea pe semestrul I s-a încheiat în prezența dnei director prof. Mușet Georgeta, care a înmânat diplome elevilor, a dnei director adjunct, prof. Angela Vlaș, a dnei consilier educativ, prof. Sanda Merce, care au împărtășit  impresii și au mulțumit elevilor și organizatorilor pentru buna desfășurare și implicarea în proiectele extracurriculare.
Ileana Tomescu & Gabriel Vancea
 Câteva versuri din creațiile copiilor
„Eu astăzi vă dau o povață,
 O carte care mereu ne învață
 Este o carte cu multe povești.
 Pe care la bibliotecă tu o găsești!”
(Þoța Diana clasa a VI-a A)
„O scoică de aur e inima mea,
Și perla lecturii se-ascunde în ea.
Când scoica se sparge de stâncile reci
Doar perla lecturii rămâne pe veci”.
(Avram Lavinia clasa a VI-a A)

Trimite email

smbt, 24 august 2019