Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

„Viața adevărată înseamnă puterea de a iubi”

Noi speranțe nasc vise la poarta sufletului meu

„Viața adevărată înseamnă puterea de a iubi”

Stau liniștită la fereastră și privesc cum vin anotimpurile și pleacă...

Până mai ieri, am văzut cum toamna, cu ultimele-i puteri a mângâiat fructele dându-le o strălucire aparte, a îmbrăcat natura cu hăinuță aurie, acum privesc cum din înălțimile albastre cad cu nemiluita steluțe de catifea strălucitoare, ce se aștern într-un covor moale și pufos. Vântul cântă prin crengi, copacii par niște uriași albi ce străjuiesc drumul. Totul pare rupt din poveștile copilăriei...
Am realizat faptul că uneori nici nu e nevoie să ieși din cameră. E suficient să stai la masă și să asculți sau nici măcar, ci doar să aștepți. Nu trebuie să aștepți ceva special, trebuie doar să stai nemișcat și singur și vei vedea cum lumea ți se dezvăluie de bună voie, cum ți se așterne pur și simplu la picioare...
Viața trebuie folosită nu pentru A FACE, ci pentru A FI
Nu îmi doresc să înving, nu doresc succesul, vreau doar să fiu eu însămi, să-mi trăiesc viața până la capăt... Viața adevărată înseamnă puterea de a iubi, înseamnă să fii mâna întinsă din întuneric către cineva care are nevoie, înseamnă să fii izvor de putere pentru un suflet slab. Frumusețea vieții și fericirea adevărată înseamnă să știi să-ți păstrezi bunătatea ca pe o comoară de preț, să înveți să dăruiești fără să stai pe gânduri și fără să aștepți ceva în schimb, să știi să pierzi fără să regreți, ci cu demnitate, cu gândul că orice pierdere e doar un mijloc de a afla ce ne lipsește pentru a merge mai departe.
Cred că fiecare dintre noi ar trebui să învățăm că viața trebuie folosită nu pentru A FACE, ci pentru A FI. Cum îmi doresc să fiu? Simplă, liniștită, caldă, dar și fermă față de mine și cei de lângă mine. Fermă și corectă. Voința mi-a fost și-mi este cea care-mi modelează viața. Dacă am reușit sau nu, nu e răspunderea nimănui. Eu sunt forța! Pot înlătura piedicile din cale-mi, sau mă pot rătăci fără a găsi drumul spre „casă”. Este alegerea mea, răspunderea mea. Pot să ajung atât de departe cât pot să merg, sau cât îmi doresc... Câștig sau pierd, eu am cheia propriului meu destin în cea mai mare măsură. Greșesc din nou? Încerc din nou! Merg mai departe și noi speranțe nasc vise la poarta sufletului meu... Ce-am fi fără speranța zilei ce va veni?
Măreția inimii noastre se vede din felul în care știm să dăruim și să primim
Ar trebui să învățăm în fiece clipă să facem ceea ce e absolut necesar, apoi ce este posibil și ne vom trezi într-o bună zi făcând ceea ce acum pare imposibil și îndepărtat. Provocările la care ne supune viața ne fac să descoperim lucruri surprinzătoare despre noi înșine, abia în situații limită descoperim că infinitul este mult mai aproape decât pare... Greutățile nu-l blochează pe om, ci-l ajută să afle cine este cu adevărat.
Fiecare dintre noi are clipa sa de măreție pentru că fiecare dintre noi poate fi de folos cuiva sau într-un anume fel și pentru asta nu-ți trebuie diplomă, ci doar o inimă mare. Măreția inimii noastre se vede din felul în care știm să dăruim și să primim, din ceea ce facem și spunem, se cunoaște după mers și după ceea ce văd cei de lângă noi în ochii noștri...
 Mă bucur că zi de zi pot să-mi suflec mânecile să mă apuc de lucru ca să-mi forțez, de ce nu, limitele, mă bucur să mă trezesc cu un zâmbet șugubăț în colțul gurii în fiece dimineață, să mulțumesc zilei pentru ceea ce-mi va oferi, să-mi simt mintea curată pentru ceea ce voi face, să adorm mângâiată de bucuria lucrului făcut cu folos, să mă mulțumesc că exist!
Nu întotdeauna am ceea ce îmi doresc, dar și asta face parte din condiția fericirii, pentru că în felul acesta reușesc să dau valoare fiecărui lucrușor dobândit cu trudă, cu demnitate, cu sacrificiu și uneori doar cu multă, multă lacrimă... Dar câtă fericire se ascunde în sublimul suferinței!
Te încarc din nou cu mine în zi de iarnă
Prieten drag, ce am vrut să-ți spun? Nu lăsa fiecare fleac să-ți tulbure pacea minții, nu-ți vinde sufletul... Viața e mult prea prețioasă pentru a fi sacrificată unor lucruri fără preț... Vin sărbătorile! Bucură-te de iarnă! E atâta liniște și lumină în jur! Fă lumină și sărbătoare în sufletul tău și trăiește-ți viața! Până la capăt...
Te încarc din nou cu mine în zi de iarnă poate prea devreme venită peste noi, sau poate prea mult așteptată... Știu că vei citi gândurile mele, am simțit nevoia să mă descarc de preamultul și preaplinul sufletului... (Anna)

Trimite email
vineri, 26 aprilie 2024, 07:42:43 Ora de vară a Europei de Est