Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 noiembrie 2020
*1. Ideea unui profesor britanic: acces universal la învățământul superior – ,,cheie” pentru combaterea dezinformării / În lumea digitală, pentru oameni e vitală ,,capacitatea de a nu fi înșelat”
.....
,,Pandemia ne scufundă în lumea virtuală mai adânc și mai rapid decât ne-am fi putut imagina cu doar un an în urmă, iar ușurința de proliferare a falsurilor devine tot mai tulburătoare”, scrie într-un articol publicat de revista de specialitate Times Higher Education profesorul Tim Blackman, vicecancelar al The Open University, mare universitate britanică având o lungă tradiție de predare la distanță. În acest context, el face trimitere la rolul educației de a preveni înșelăciunea și afirmă: ,,pentru ca învățământul superior să poată vaccina populațiile împotriva dezinformării, e nevoie să universalizăm accesul la acesta”.

*2. Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
.....
Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în on-line, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro.

*3. Cercul de informatică ,,Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare
.....
La doi ani de la înființare, cercul de informatică ,,Programare cu răbdare” de la Bacău se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA). Cercul are acum peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.
Premiile WITSA Global ICT Excellence Awards onorează realizările în aplicarea tehnologiei informației în întreaga lume. Câștigătorii au prezentat excelență în una din cele patru categorii: Excelența sectorului public, Excelența sectorului privat, Creșterea durabilă și Oportunitatea digitală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Și la reprezentanța Suzuki, omul sfințește locul!

Privesc în urmă cu ... respect!

Și la reprezentanța Suzuki, omul sfințește locul!

Ca și conducător auto, ajungi uneori să deschizi uși pe care nu le aveai prinse în plan sau pe agendă.

Așa se face că într-o zi, am ajuns și la reprezentanța Suzuki din Oradea.
Nu mi-am propus să le fac reclamă, dar după modul în care ești servit ca simplu și banal client, nu pot să nu las un loc de „Bună ziua!”
În fond și la urma urmei, ei nu și-au făcut decât datoria, iar eu le-am plătit serviciile la tariful în vigoare.
Dar, există un DAR!
Contează cum ești servit, cum ești tratat, cum ți se vorbește, cât de prompt și cât de profesionist ți se onorează o comandă.
Cineva mi l-a recomandat pe maistrul Dan Cozma, șeful de atelier, coordonatorul Service, vorbind frumos de dumnealui; mai întâi ca profesionist, deschis, amabil și plin de intenții bune, intransigent, ferm și de cuvânt, iar ca și om, e un prieten săritor, optimist și îndrăzneț, care te ajută, mai întâi cu o vorbă bună, iar mai apoi te convinge și te îndreaptă pe drumul bun!
Până să ajungi însă să dai cu ochii de dl Cozma (mai tot timpul prezent în atelier, alături de mecanici și electromecanici), te întâmpină un tânăr chipeș, care te măsoară scurt din priviri și te invită cu drag să-ți deschizi inima. E tânărul inginer Mircea Ignat, director vânzări. La câțiva pași distanță, tot din dreapta, îți zâmbește Ruxandra Ceresan - consilier vânzări, stilată și manierată; parcă ai fi tentat să spui că a absolvit un curs de manechine și de bune maniere.
Din stânga, te măsoară și te „califică” o doamnă cu experiența vieții și cu vechi state de plată în contabilitate și administrație, dna Csengeri Maria.
O mână de oameni, dar fiecare știe ce are de făcut și se străduiește să-și cinstească locul. Așa i-am citit eu, dar nu la prima vedere, ci după o bună bucată de vreme...
„De la anu’ vom avea și linie ITP”
Maistrului Dan Coszma, am început să-i spun, prietenește Maestre!
Te obligă într-un fel respectul pentru competență, seriozitate și dăruire, dar și pentru o personalitate puternică ce te cucerește cu sinceritatea și amabilitatea, cu farmecul dat de spiritul viu și scânteietor al omului în halat albastru, care știe să fie filosof într-ale meseriei, dar respectuos cu clientul.
„Vă mai așteptăm pe la noi..., mai cu seamă că de la anu’ vom avea și linie ITP, tinichigerie, vopsitorie și chiar și vulcanizare”, îmi spune maestrul C.D., la despărțire.
Am cunoscut un Om, care, alături de ceilalți colegi ai săi, face cinste, onorează locul de muncă, la o reprezentanță fruntașă în România! Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Și la reprezentanța Suzuki, omul sfințește locul!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 29 noiembrie 2020