Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Organizarea dezbaterilor publice privind proietul pachetului de Legi ale educației

Între 22 ianuarie și 1 februarie, în cele șase zone ale județului Bihor

Organizarea dezbaterilor publice privind proietul pachetului de Legi ale educației

Inspectoratul Școlar Județean Bihor va asigura prezența la dezbateri a tuturor categoriilor interesate: inspectori școlari, directori ai unităților de învățământ, sindicate, asociații ale părinților, asociații ale elevilor, ONG-uri, mediul de afaceri, parlamentari, primari, consilieri locali, consilieri județeni, mass-media.

În acest sens, în perioada 14 ianuarie – 16 februarie, I.S.J. Bihor va desfășura următoarele activități: va comunica tuturor directorilor unităților de învățământ pachetul de Legi ale Educației, pentru a fi dezbătute în cadrul Consiliului profesoral; va organiza  dezbateri cu inspectori școlari, directori de unități școlare, primari, consilieri județeni, consilieri locali, ONG-uri, mediu de afaceri în șase zone ale județului, după cum urmează: *marți, 22 ianuarie, ora 14 – zona Aleșd * joi, 24 ianuarie, ora 14 – zona Salonta *vineri, 25 ianuarie, ora 14 - zona Beiuș *marți, 29 ianuarie, ora 14 – zona Marghita *joi, 31 ianuarie, ora 14 – zona Valea lui Mihai, Săcuieni *vineri, 1 februarie, ora 14 – zona Ștei.
Întâlniri tematice și o dezbatere finală
 Inspectoratul Școlar va organiza întâlniri tematice cu: directori de unități de învățământ, cadre didactice aparținând minorităților naționale, reprezentanți ai unităților particulare din județ, directori de grădinițe, cadre didactice, părinți, reprezentanți ai comunităților locale, directori de SAM, colegii tehnice, grupuri școlare, cadre didactice, mediu de afaceri, reprezentanți ai comunității locale, Consiliul Județean al Elevilor și Asociația Județeană a Părinților.
Pentru 5 februarie, pregătește o dezbatere finală cu participarea reprezentantului Ministrului Educației, Cercetării și Tineretului, inspectori școlari, directori de unități școlare, primari, consilieri județeni, consilieri locali, ONG-uri, sindicate, mediu de afaceri, reprezentanți ai Consiliului Județean, cadre didactice, părinți, elevi și mass-media.
Va asigura tuturor participanților la dezbateri o mapă de prezentare ce va conține: un CD cu Pachetul de Legi ale Educației, o sinteză pe secțiuni a acestor legi, materiale informative despre învățământul bihorean;
După fiecare dezbatere, I.S.J. Bihor va întocmi o minută sau un proces-verbal.
Până în 20 februarie 2008, I.S.J. Bihor va transmite (M.E.C.T.) mapa județului, care va conține: planificarea activităților, lista participanților la fiecare dezbatere, fișele dezbaterilor (minută sau proces-verbal), fișa sinteză a concluziilor și a propunerilor,  reflectarea în mass-media locală a proiectului Pachetului de legi și a dezbaterilor.(Ov. D.)

Trimite email

duminică, 9 mai 2021