Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Doamne, ferește învățământul de o privatizare politică!

Domnul ministru Adomniței vrea să meargă prea departe cu managementul în învățământ!

Doamne, ferește învățământul de o privatizare politică!

Ministrul Educației, Cristian Adomniței, a participat joi, 17 ianuarie, la dezbaterile privind proiectul de Legi ale Educației din județele Mehedinți și Caraș Severin. Ministrul a prezentat profesorilor, directorilor de instituții de învățământ, părinților, elevilor, reprezentanților sindicatelor și autorităților publice locale, prevederile proiectului legislativ. Ministrul a solicitat ca toți cei interesați să trimită la Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului până pe 17 februarie propunerile și sugestiile cu privire la proiecte.

În județul Mehedinți, la dezbaterea organizată la Colegiul Tehnic "Decebal", Cristian Adomniței a prezentat celor peste 200 de participanți modul în care MECT își propune să realizeze descentralizarea sistemului de învățământ. Un alt subiect de dezbatere l-a constituit structura ciclurilor de studiu. Directorii de școli s-au arătat extrem de interesați de modul în care se propune să se realizeze titularizarea profesorilor și finanțarea instituțiilor de învățământ.
În cadrul dezbaterii de la Reșița, județul Caraș Severin, o amplă temă de discuții a reprezentat-o Statutul personalului didactic. Ministrul Adomniței  a declarat că la nivelul fiecărei instituții de învățământ se va crea un post de director educativ. Ministrul a precizat că la concursurile pentru funcția de director vor putea participa pe lângă profesorii din instituție și alte persoane. Scopul prevederii este acela de a avea un adevărat manager care să poată să își asume, alături de directorul educativ și de Consiliul de administrație, responsabilitatea pentru buna gestionare a școlii. "Prin Legea învățământului preuniversitar se dorește implicarea reală a comunității în viața școlii, prin importanța acordată deciziilor Consiliilor de administrație", a afirmat ministrul…
 Am citat din comunicatul Biroului de presă al M.E.C.T.
Domnule ministru, vă vorbește un dascăl
Domnule ministru, se vede treaba că de la o vreme se tot vehiculează ideea că dascălii noștri nu s-ar mai pricepe să conducă școala, și de aceea se dorește să se importe manageri din afara sistemului, probabil milionari și miliardari, care s-au îndeletnicit cu fabricarea de bani, prin orice mijloace, iar acum ar dori să fie și directorași  de școli ca să poată manipula părinții și elevii, singurii pe care nu au reușit încă să-i cumpere!
Acum vorbim despre un director educativ în fiecare școală, ca paravan sau ca marionetă, iar directorul, fie el de unde o fi, manager bun să fie! Iar dacă se va nimeri să fie de la partidul nostru, cu atât mai bine! Nu vi se pare că săriți peste cal, domnule inginer?
Dacă ați lucra în învățământ, domnule ministru, nu ați gândi astfel!  Sunt printre dascălii noștri destui manageri, numai că legile nu sunt bune, nu-i lasă să facă așa cum i-ar duce capul! Știți cum e pe la noi? Dacă nu joacă după cum cântă cel de la putere ori nu obține fonduri ori nu e bun manager și-atunci este schimbat!
Știți de ce merge tot mai prost învățământul românesc?
Pentru că tot mai mulți neaveniți din politică își vâră coada și pilele în sistem, conduc sistemul după bunul plac, nu se pricep la învățământ, dar, cică, revoluționează  învățământul, mai schimbă termenii, mai inventează un concurs și o teză (unică) pentru elevi, mai lansează un proiect educativ cu care înnebunește lumea!
Mai vorbim ... zilele următoare!
(Ovidiu DAN, dascăl)

Trimite email

vineri, 7 august 2020