Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Concursul „Crăciunul multicultural” la „Octavian Goga”

La ediția a VI-a, au participat 27 de clase

Concursul „Crăciunul multicultural” la „Octavian Goga”

Anual, în ultima săptămână înainte de vacanța de iarnă, Colegiul Național „Octavian Goga” Marghita organizează concursul „Crăciunul multicultural”.

Este, de fapt, un proiect ce se desfășoară din anul 2007.
Astfel că în acest an a urmat cea de-a 6-a ediție a concursului, ediție la care au  participat 27 de clase, începând cu clasele a V-a, până la clasele a XI-a.
Elevii s-au străduit și de această dată  foarte mult încercând să surprindă cât mai mult din specificul național al mai multor țări, din tradițiile și obiceiurile lor de Crăciun, începând de la cele mai reci țări, precum Norvegia, Finlanda, Suedia până la cele mai călduroase, cum ar fi: Hawai, Africa și Mexic. Pentru organizarea decorului, a meniurilor și a jocurilor de rol a fost nevoie de multă ingeniozitate, de foarte multă muncă și implicare, atât din partea elevilor, cât și a diriginților și a părinților. Eforturile acestora au fost răsplătite de juriul format din dl director Marcel Emil Sas, Dna director adjunct Simona Sarca, consilierul educativ, dna prof. Dutkas Cristina, dna prof. Crișan Raluca, plus doi membri ai Comitetului de părinți, precum și președintele Consiliului elevilor, Ștefania Gergely. Premiile s-au acordat pe diferite secțiuni: Cel mai frumos brad, Cel mai gustos meniu, Cel mai frumos decor, Cea mai originală scenetă, Cele mai ingenioase costume. Premierea a avut loc în cadrul unei gale organizate la Casa de Cultură a Municipiul Marghita, fiind urmată de o petrecere oferită tuturor claselor participante și profesorilor implicați, petrecere care a prilejuit sărbătorirea premiilor câștigate .
Ca în fiecare an, datorită acestei activități ample, elevii și dascălii lor au reușit să creeze legături, să se descopere reciproc, altfel decât în mediul protocolar pe care îl impune o sală de clasă. Sperăm ca acest concurs să rămână în continuare o tradiție pentru că de fiecare dată este o experiență de neuitat. (Simona Stoianovici)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Concursul „Crăciunul multicultural” la „Octavian Goga”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 14 octombrie 2019