Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Obiceiuri și tradiții de Crăciun

Pe scena de la Oradea Shopping City

Obiceiuri și tradiții de Crăciun

Se apropie cea mai mare sărbătoare creștină - Nașterea Domnului Iisus Hristos sau Crăciunul, prilej pentru a primi lumina și a face bine celor care au nevoie de ajutor, în spiritul omeniei.

Pentru noi, oamenii, pentru sufletele noastre a răsărit o stea. S-a născut Pruncul Sfânt, care ne-a arătat calea spre Împărăția lui Dumnezeu.
Vestea Nașterii lui Hristos am adus-o și noi, elevii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Oradea.
Astfel,  clasa pregătitoare A, sub conducerea dnei prof. Lidia Pop, a prezentat prima lor serbare din viața de școlari pe scena centrului comercial  Oradea Shopping City, marcând sărbătoarea ce va să vină,  prin cântece și poezii. Micii actori au fost răsplătiți cu daruri de Moșul cel darnic și bun.
Elevii clasei a III-a C, coordonați de prof. Stelieana Cîrciumaru, au prezentat în sala festivă a școlii, îmbrăcați în costume populare, tradiții specifice de Crăciun și Anul Nou (Capra, împodobirea bradului, colindatul, Plugușorul, Sorcova), dar și colinde cunoscute. Spectatorii (părinți, bunici și colegii lor din clasele a III-a A, prof. Szak Lucia și a IV-a C, prof. Toader Monica) au colindat cu ei. Doamna prof. de limba engleză, Porteleki Crina, a prezentat printr-un material PowerPoint câteva tradiții de Crăciun din America, Austria, Australia, Marea Britanie, Italia, Grecia, Franța, Germania etc. Protagoniștii activității au demonstrat cât de frumos știu cânta cântece specifice de Crăciun în limba engleză. După obicei, atât gazdele cât și musafirii au fost recompensați cu fructe și bomboane.
 Elevii clasei a IV-a C, coordonați de prof. Monica Toader, au desfășurat o serbare mai amplă pe scena centrului comercial Era Carrefour Oradea. Fiind ultima lor serbare de Crăciun în această calitate, de elevi ai clasei a IV-a, s-au gândit că ceea ce vor arăta invitaților să fie un moment de reală bucurie sufletească, iar peste ani să-și amintească cu drag de aceste clipe. Serbarea lor a cuprins un moment de dans, hip hop sub îndrumarea antrenorului Andrei Culda, sceneta „Darul meu Pruncului Iisus, de Crăciun”, tradiții specifice sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou - Capra, Ursul, Plugușorul, Sorcova și un mini recital de cinci colinde mai puțin cunoscute.
Așadar, elevii noștri au vestit lumii întregi Nașterea Pruncului Sfânt, spre cinstea lor și bucuria noastră, a tuturor! (Dorina Toader)

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 23 august 2019