Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Respectă regulile de circulație, pentru o vacanță în siguranță!

Alege viața!

Respectă regulile de circulație, pentru o vacanță în siguranță!

În preajma sărbătorilor și pentru o vacanță în siguranță, polițiștii bihoreni desfășoară o campanie pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave în care ar putea fi implicați copiii.

Astfel, în cursul acestei săptămâni, polițiștii Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii rutieri din cadrul I.P.J. Bihor, au desfășurat mai multe activități de informare în unitățile de învățământ din Județul Bihor. Cu această ocazie, elevilor le-au fost prezentate cauzele producerii unor evenimente rutiere grave, au vizionat filme cu tematică rutieră și au primit pliante și broșuri cu recomandări preventive.
De asemenea, elevii au fost informați cu privire la normele rutiere pe care trebuie să le respecte pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere.
Au fost purtate discuții și cu părinții elevilor, cărora le-au fost adresate recomandări în vederea supravegherii copiilor la locurile de joacă și prevenirea implicării acestora în accidente.
Polițiștii rutieri le-au oferit sfaturi conducătorilor de autovehicule cu privire la adoptarea unei conduite preventive în zonele frecventate de copii.
De asemenea, pe lângă componenta de informare, campania polițiștilor, care se desfășoară în perioada 18 decembrie 2012 – 14 ianuarie 2013, presupune și includerea zonelor frecventate de copii, adiacente drumurilor publice, în itinerariile de patrulare ale efectivelor de poliție rutieră.
Totodată, vineri, 21 decembrie 2012, polițiștii Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, polițiștii rutieri, în colaborare cu reprezentanți ai Asociației Române pentru Protejarea și Respectarea Drepturilor Victimelor din Evenimente Rutiere (A.R.V.E.R.) au desfășurat activități preventive pe raza Municipiului Oradea, pentru creșterea gradului de siguranță în trafic cu ocazia sărbătorilor.
Polițiștii rutieri vor acționa pe străzile din Municipiul Oradea, în vederea prevenirii implicării conducătorilor de autovehicule în evenimente rutiere, venind totodată, în sprijinul acestora cu sfaturi și recomandări utile privind abordarea unei conduite prudente la volan, adaptarea permanentă a vitezei la particularitățile meteo, la condițiile de drum și de trafic. (A. D.)

Trimite email

miercuri, 16 octombrie 2019