Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

De mai bine de doi ani, „mesager al lecturii”

La Colegiul Tehnic „Unirea” din Ștei

De mai bine de doi ani, „mesager al lecturii”

De doi ani și jumătate conduc, săptămânal, cu emoții firești, ora de lectură, în cadrul cercului de lectură pe care l-am înființat în școala noastră.

 Simt o reală plăcere să fiu alături de elevii dornici de lectură (din clasele la care predau, dar nu numai).
E o experiență constructivă; învățăm împreună, citim, povestim, ne pregătim pentru examene și pentru viață, răsfoind file de carte, trăind împreună magia lecturii. Le mulțumesc pentru încrederea pe care mi-o acordă în calitate de „mesager al lecturii”! (Anamaria Kovacs)
Despre... cercul de lectură
Cercul de lectură este un loc unde mă delectez cu poezii și romane celebre, un loc unde mă desprind de realitate și de problemele de zi cu zi, intrând într-o altă lume, în cea imaginară, creată de marii scriitori români și străini. (Blidar Cristina-Florina, clasa a XII-a A)
O lume nouă este cercul de literatură, un vis, o viață, o poveste, un basm în care suntem liberi să visăm, să experimentăm. Suntem liberi să ne deconectăm de realitate, de probleme și de gânduri, pentru a putea fi noi. (Muntean Anamaria, clasa a XII-a A)
Gândul meu nu mai este năpădit de îngrijorări și probleme, uit de toate atunci când mă aflu între cei dragi cu cartea în față, discutând teme și motive cu profa și colegii. (Medrea Lidia, clasa a X-a E)
Acest cerc de lectuă este un avantaj pentru noi, deoarece ni se explică mai mult anumite noțiuni și este o oră în care ne exprimăm opiniile despre cărțile pe care le citim și pe care le discutăm împreună. Ne ajută foarte mult pentru bacalaureat, dar și pentru a ne dezvolta gândirea, modul de a ne exprima, și pentru cultura noastră generală. (Negrea Adina, clasa a X-a E)
Hmmm... Un loc unde înveți multe despre toți autorii și poeții cunosccuți în lumea întreagă. Te distrezi, citești, înveți, îți faci opinii despre o operă studiată sau pe care urmează să o studiezi. Cercul de lectură este un loc frumos, distractiv, ne ajutăm împreună. Doamna profesoară glumește cu noi, ne explică ce nu înțelegem ca pe viitor să știm, povestim una-alta. Mie mi-a fost frică la început să vin la cerc, dar cu timpul mi-a plăcut și încă îmi place. Un loc unde înveți multe! (Toma Alexandra, clasa a X-a E)
Atunci când mă duc la cercul de lectură împreună cu colegii, gândul meu cu privire la lumea reală parcă se destramă și un nou gând mă cuprinde, care mă face să visez cu ochii deschiși, o lume de basm. (Oros Miriam, clasa a X-a E)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: De mai bine de doi ani, „mesager al lecturii”. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 15 august 2020