Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Deschide-ți sufletul, creștine!

Duminică, o nouă acțiune caritabilă la Nucet

Deschide-ți sufletul, creștine!

Duminică, 16 decembrie 2012, pe o scenă frumos împodobită cu o mulțime de beculețe multicolore, cu brăduți împodobiți, s-a desfășurat la Casa de Cultură „Ion Davideanu” din Nucet, un minunat spectacol caritabil, susținut de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Nucet.

Se știe că Dumnezeu ocrotește și iubește pe omul milostiv și iubitor de semeni. Este o tradiție ca acești elevi împreună cu dascălii lor să participe la acțiuni caritabile.
În rafturile memoriei rămân amintirile alese, iar după acest spectacol, zestrea sufletului nostru s-a îmbogățit cu multe îndemnuri la fapte bune. Tot spectacolul a durat 3 ore în care, în fața unei săli pline, minunații artiști și-au etalat măiestria.
Colindul de Crăciun e o datină adânc înrădăcinată pe pământul binecuvântat al patriei pe care ni l-au lăsat moștenire și în pază străbunii. Colinda izvorăște din marile adâncimi ale sufletului omenesc, din neliniști, din căutări și frământări, din pasiuni și sentimente înalte. Tradiția e dansul străbunilor, este un mod de a trăi și a concepe lumea în chipul cel mai ideal și pur al vieții noastre.
Pe scenă s-au perindat grupuri de elevi care au prezentat cele mai frumoase colinde românești. Este o datorie sfântă să-i facem părtași pe cei mai tineri, pe cei ce vin după noi, de bunurile sufletești moștenite din vechime, să le predăm lor ca pe o zestre de mare preț. Iar zestre mai de preț nu e alta ca averea de cuget și simțire închisă și păstrată cu grija sfântă de-a lungul veacurilor, în adâncul sufletului românesc și creștinesc al moșilor și strămoșilor noștri, sunt colindele noastre.
Școala și dascălii ei trebuie să audă venind viitorul ca pe o revărsare îndepărtată, iar ei și elevii lor trebuie să se pregătească să-l primească. Considerăm că acest lucru s-a urmărit prin diversitatea momentelor artistice prezentate pe scenă.
Glasurile gingașe și curate ale copiilor de pe această scenă au străbătut cerul și pământul în dorința lor de a aduce bucuria în sufletele copiilor necăjiți. Multumim tuturor acelora care ne-au fost alături: Asociația „Episcop Nicolae Popoviciu” Băița-sat, S.C.Vutan Instalații SRL Rieni, domnului primar, viceprimar, consilieri locali și alți invitați. Mulțumim, de asemenea, dlui prof. documentarist Alexandru Octavian Klein și dnei director prof. Mirela Meza pentru că au făcut posibil organizarea evenimentului, precum și CRP –ului, fam.Toader Eugen pentru sprijinul acordat. (Mihaela Benchiș)

Trimite email

miercuri, 21 august 2019