Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 noiembrie 2020
*1. Ideea unui profesor britanic: acces universal la învățământul superior – ,,cheie” pentru combaterea dezinformării / În lumea digitală, pentru oameni e vitală ,,capacitatea de a nu fi înșelat”
.....
,,Pandemia ne scufundă în lumea virtuală mai adânc și mai rapid decât ne-am fi putut imagina cu doar un an în urmă, iar ușurința de proliferare a falsurilor devine tot mai tulburătoare”, scrie într-un articol publicat de revista de specialitate Times Higher Education profesorul Tim Blackman, vicecancelar al The Open University, mare universitate britanică având o lungă tradiție de predare la distanță. În acest context, el face trimitere la rolul educației de a preveni înșelăciunea și afirmă: ,,pentru ca învățământul superior să poată vaccina populațiile împotriva dezinformării, e nevoie să universalizăm accesul la acesta”.

*2. Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
.....
Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în on-line, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro.

*3. Cercul de informatică ,,Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare
.....
La doi ani de la înființare, cercul de informatică ,,Programare cu răbdare” de la Bacău se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA). Cercul are acum peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.
Premiile WITSA Global ICT Excellence Awards onorează realizările în aplicarea tehnologiei informației în întreaga lume. Câștigătorii au prezentat excelență în una din cele patru categorii: Excelența sectorului public, Excelența sectorului privat, Creșterea durabilă și Oportunitatea digitală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Concursul național „Crăciunașul”, ediția a II-a

La Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Oradea

Concursul național „Crăciunașul”, ediția a II-a

În întâmpinarea Sărbătorii de Crăciun, Secția pentru copii și tineret a Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai” Oradea, în parteneriat cu Asociația Kids Heaven și Asociația „Salvați copiii” din Iași a organizat Concursul național „Crăciunașul”, ediția a II-a, pentru școlari și preșcolari, având ca obiective cultivarea calității umane, sensibilizarea copiilor față de cei nevoiași, apropierea copiilor de Sfânta Sărbătoare.

La concurs s-au înscris peste 100 de elevi (de la Colegiul Național „Iosif Vulcan”, prof dr. Maria Donca și prof. Rodica Panti, de la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”, prof. Liana Szabo, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” și Școala Gimnazială Nojorid, prof. Iacob Adina, de la Liceul Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, prof. Lia Șipoș, prof. Anamaria Meze, prof Iulia Lorena Barna) și preșcolari (de la Grădinița Nr. 44 din Oradea, prof. Bodea Floare). La nivel preșcolar și clasa I, copiii au realizat scrisoarea pe bază de desen/aplicație, iar pentru clasele II-VIII, scrisoare redactată, suportul material a fost pus la dispoziție de către Asociația Kids Heaven. Toți participanții au primit premii ce au constat în diplome, o căciuliță de Moș  (din partea asociației), dulciuri și câte o carte oferite de bibliotecă. Scrisorile care au întrunit condiții corecte de redactare, precum: expresivitate, creativitate, caligrafie, coerență în exprimare, originalitate, iar în cazul scrisorii „desen/aplicație”: talentul artistic, originalitatea și îmbinarea culorilor, sunt trimise la Iași pentru o nouă evaluare. ,,Prin participare, copiii, în mod indirect, contribuie la adunarea de fonduri necesare cadourilor de Crăciun pentru copiii nevoiași aflați în evidențele Asociației „Salvați copiii”. Asociația Kids Heaven donează o parte din taxa de concurs Asociației „Salvați copiii”. (prof. dr. Mariana Barna)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Concursul național „Crăciunașul”, ediția a II-a.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 26 noiembrie 2020

Poza zilei

Profesorul model și elevul model

Răsfoind, dimineață, pozele ,,OviDan" postate pe Google - cel mai cunoscut și mai îndrăgit motor de căutare -, pentru a descoperi Poza zilei (de astăzi, joi, 26 noiembrie 2020), am dat de Profesorul model și elevul model, imagine de la Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu".
(OviDan)